A. B. | 15. 2. 2023, 17:05

Pahorjeva katrca je našla nov dom: končni lastnik je presenetil tudi nas

Instagram/Borut Pahor

S 3-minutno zamudo je nekdanji predsednik države po petnajstih dneh končno razkril, kdo je lastnik najbolj zaželjene katrce v Sloveniji. 

Končala se je dobrodelna dražba nekdanjega predsednika Slovenije. S svojo dobrodelno akcijo je požel kar nekaj pozornosti, z višino, ki so jo bili kupci pripravljeni odšteti zanjo, je podrl celo svetovni rekord. Sprva smo mislili, da bo ta pristala v rokah Zdravka Poljaševića, a je Pahor presenetil. Domov jo bo odpeljala družina Fratar iz Dravograda. 

'Katra za dober namen' je za vrtoglavih 60.000 evrov postala najdražje prodan Renault 4 v zgodovini.

Sprva je kazalo, da bo novi lastnik Poljašević, zato smo se obrnili nanj in ga povprašali po razlogih za nakup. Kakšni so bili njegovi načrti, lahko preberete v spodnjem odseku intervjuja. Družina Fratar svojih načrtov še ni razkrila. 

Poljašević nam je razkril razloge za nakup

Zakaj so se pri Autobroker by Kreativni najemi odločili za nakup katrce, je za naš portal Metropolitan.si zaupal prvi mož podjetja Zdravka Poljaševića. Pojasnil nam je, da dobrodelnost ni bila njihovo glavno vodilo: "Naše podjetje se ukvarja z nakupom in prodajo redkih, posebnih in dragocenih avtomobilov, to vozilo pa večplastno ustreza vsem našim kriterijem."

Profimedia/Instagram/Borut Pahor/YouTube/Xaurum Official/posnetek zaslona/fotomontaža

Poljašević je v nadaljevanju razkril, da se je njegovo podjetje za sodelovanje na dražbi odločilo tudi zaradi simbolike, s katero je povezana Pahorjeva katrca: "Čeprav to bržčas nikomur ni bilo kaj prida pomembno, pa je simbolika tega avtomobila res velika. Vozilo je bilo izdelano tistega leta, ko se je osamosvojila Slovenija. Prav tako je v lasti nekdanjega predsednika države oziroma politika, ki je tako ali drugače zaznamoval slovenski politični prostor. Vozilo bo vedno staro natanko toliko, kot je stara Slovenija, in bo povsem vseeno, kdaj ga bomo gledali. Dejansko gre za katrco, v kateri lahko najdemo vse zdrahe v zgodovini samostojne države," je z nasmeškom na obrazu dejal Poljašević.

Če bo katrca pristala v njihovem salonu, tam ne bo dobila svojega stalnega mesta: "Z njo bomo rokovali kot z vsemi zbirateljskimi kosi. Dobrodelnost je prijetna posledica vsega skupaj, posel pa je vedno posel. In ga želimo opravljati uspešno, potem moramo v doglednem času poiskati nekoga, ki bo to štafeto prevzel od nas."

Kaj vse nam je povedal preberite TUKAJ (KLIK).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol