P.M. | 29. 1. 2023, 09:20

Ko se narava poigra: zima je na priljubljenem slovenskem vrhu ustvarila neverjetne ledene skulpture

Facebook/Lepote Slovenije/Rok Kolar

Ste že videli te naravnost fantazijske prizore, ki so zaokrožile po družbenih omrežjih?

Boč je eden izmed zadnjih vrhov v Karavankah, preden se začne neskončno dolga Panonska nižina. Na njegovem vrhu se dviga tudi 20 metrov visok razgledni stolp, s katerega se razprostira lep razgled po večjem delu vzhodne Slovenije. Zaradi lahkega dostopa in čudovitega razgleda je vrh znan tudi kot priljubljena pohodniška točka.

Da so zimske temperature predvsem v visokogorju te dni še kako ostre, pričajo tudi fotografije, ki jih je v skupini Lepote Slovenije delil eden njihovih članov. Ob tem je dodal ključnike, kot so "fotografija dneva" in "neverjetno". Kasneje je fotografije delila stran Neurje.si

Na fotografijah je videti skoraj filmske prizore z Boča, kjer sta se v sneg in led odela tako tamkajšnji razgledni kot tudi televizijski stolp. Človek bi ob njih zlahka pomislil, da gre za filmsko kuliso kakšnega domišljijskega filma. Navdušenja ni manjkalo niti s strani članov skupine, ki so se nad neverjetnimi zimskimi prizori navduševali s komentarji, kot so: "noro", "sanjsko" in "pravljično".

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ