STA/P.M. | 28. 1. 2023, 11:45

Napovedovali so ohladitev, čaka nas ravno obratno

Žiga Živulovič jr./Bobo

Zimsko vreme zna še kako presenetiti, tako bo tudi v prihajajočem tednu. Kaj napovedujejo vremenoslovci?

Govorilo se je o ohladitvi, a čaka nas otoplitev. Temperature se bodo namreč ponovno zvišale, že jutri bo prevladovalo večinoma sončno vreme, le na vzhodu države bo pretežno oblačno, pravijo na Agenciji RS za okolje (Arso). Kljub hladnemu zraku v višinah temperature po nižinah ne bodo preveč nizke. Do večera bo prenehala tudi burja na Primorskem, najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, v nekaterih alpskih dolinah do -9, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 0 do 5, na Goriškem in ob morju do 9 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek nas zjutraj čakajo nekoliko nižje temperature, občutno višje pa bodo te popoldne. Te bodo marsikje presegle 5 stopinj Celzija, v torek se bo lokalno ogrelo celo do 10 stopinj Celzija, poroča Meteoinfo.

Nad jugovzhodno Evropo ter nad osrednjim in vzhodnim Sredozemljem je plitvo območje območje nizkega zračnega tlaka, nad večino preostale Evrope pa anticiklon s središčem nad Atlantikom. Od severovzhoda priteka nad naše kraje hladen in razmeroma vlažen zrak.

V krajih zahodno od nas in ob Severnem Jadranu delno jasno, drugod pretežno oblačno. V Gorskem Kotarju bo občasno naletaval sneg. V nedeljo bo v notranjosti Hrvaške pretežno oblačno, drugod pa sončno. Burja ob severnem Jadranu bo slabela.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord