R.S. | 8. 8. 2023, 12:28

Padla je odločitev: 14. avgust bo dela prost dan

Profimedia

Vlada želi, da se na ta dan ljudje posvetimo čiščenju, ne samo svojega doma, ampak da pomagamo tudi znancem in sosedom.

Premier Robert Golob je na družbenih omrežjih sporočil, da bo 14. avgust označen za dan solidarnosti, prav tako pa bo dela prost dan. Odločitev je bila sprejeta na izredni seji vlade. Odločitev je bila sprejeta zaradi katastrofalnih poplav, ki so v zadnjem tednu prizadele Slovenijo. "Želimo si, da Slovenija zaključi praznike v duhu solidarnosti," je povedal Golob. 

V oddaji 24ur je dejal, da je vlada že sprejela določene ukrepe. Med drugim je nakazala prvih deset milijonov evrov pomoči na Rdeči križ in Karitas za prvo pomoč. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Golob (@_robertgolob_)

Omenil je tudi nadomestne gradnje. "Razmišljamo, da bi za tiste, ki so izgubili streho nad glavo, organizirali gradnjo novih hiš, občina bi zagotovila zemljišča, jih komunalno opremila, potem pa bi država postavila objekte tam, kjer so ljudje izgubili streho nad glavo," je pojasnil. "V tem primeru bi se odločili za gradnjo tipiziranih montažnih hiš, podobno kot ob popotresni obnovi v bivši Jugoslaviji. S tem bi poskušali maksimalno skrajšati roke, kako priti do nadomestne hiše," je povedal. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord