R.S. | 25. 11. 2022, 08:23

"Tokratna Tarča je tako kaotična kot biatlonska tekma, kjer vsi tekmovalci streljajo v naključne tarče"

Posnetek zaslona/Twitter/EdvardKadic

Soočenje na TV Slovenija je sprožilo mnogo kritik. Celo voditeljica Erika Žnidaršič je na koncu priznala, da je bila situacija res bizarna.

Včeraj je potekalo zadnje soočenje pred nedeljskim referendumom. Svoja stališča do zakona o vladi je predstavilo devet organizatorjev kampanj. Zakon o vladi so podprli Urška Klakočar Zupančič, Luka Mesec in Dominika Švarc Pipan. Proti zakonu so bili Branko Grims, Aleš Primc, Marko Balažic, Andrej Umek, Boštjan M. Turk in Vili Kovačič.

Razmerje med nasprotnima poloma ni bilo pravično

Nad soočenjem so bili gledalci razočarani. Argumente, ki so podpirali zakon o vladi, so predstavljali zgolj trije predstavniki, medtem ko je argumente proti predstavljalo šest politikov (torej dvakrat več). "Nisem vedela, ali naj se smejem ali jočem. Že tako je bilo razmerje 6:3," je zapisala uporabnica družbenih omrežij. 

Kritike na račun soočenja se na družbenih omrežjih kar niso končale. Gledalci so komentirali tudi popoln kaos, ki je vladal v studiu. "Današnja Tarča, po vsebini bolj pirolitična Arena, je tako kaotična kot biatlonska tekma, kjer vsi tekmovalci streljajo v naključne tarče," je zapisal uporabnik Twitterja.

Z izjavami je pozornost pritegnila tudi Urška Klakočar Zupančič, ki je nasprotnemu polu namenila nekaj ostrih besed: "Pred seboj imam cvetober jeklenih mož, katerih besede in dejanja temeljijo na ksenofobiji, homofobiji in epistemofobiji. Poglejte si vašo podobo. Zganjate propagando, ki ne spada več v ta čas."

Soočenje ni šlo po načrtih, na koncu pa naj bi ga celo za 10 minut skrajšali. Voditeljica Erika Žnidaršič je ob koncu soočenja dejala: "Hvala lepa vsem za to dokaj bizarno soočenje."