Uredništvo | 22. 12. 2023, 19:39

Dedek Mraz po dolgi poti tik pred Ljubljano, kdaj in kje ga lahko srečate?

Bobo

Otroci ga bodo lahko srečali v njegovi koči, podal pa se bo tudi na sprevod po prestolnici.

V sklopu prazničnega Decembra v Ljubljani se v soboto, 23. decembra, na Kongresnem trgu odpira koča dedka Mraza.

Pomahajte mu tudi med sprevodom

V praznično okrašenem domovanju tretjega od decembrskih dobrih mož bosta otroke vsak dan do 31. decembra med 10. in 18. uro zabavala škrata. Med 26. in 30. decembrom, z izjemo božičnega večera, med 14. uro in 16.30 pa jih bo v koči sprejel tudi dedek Mraz. Z njim se bodo otroci lahko fotografirali in mu sporočili še zadnje novoletne želje.

Vsak dan ob 17. uri se bo z Brega podal tudi na sprevod s kočijo in lipicanci v spremstvu snežakov, medvedov, zajcev ter drugih bitij iz ljudskih pripovedk in pravljic, po starem mestnem jedru.

Pozdravil jih bo na svoji tradicionalni poti čez Čevljarski most, Mestni trg, Stritarjevo ulico, Prešernov trg, Wolfovo ulico, Kongresni trg in Novi trg s postanki pred Mestno hišo ter na Prešernovem in Novem trgu.

Bobo

Pestro tudi na predvečer novega leta

Na Kongresnem trgu jih bo obiskal tudi 31. decembra na silvestrovanju za otroke, ko bodo najmlajši od 16. ure dalje praznovali prihod novega leta s pravljičnimi junaki ob otroških glasbenih nastopih, v leto 2024 pa simbolično vstopili ob 17. uri.

Praznično vzdušje v prestolnici bo z atraktivnim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča popestril festival Ana Mraz. Nastopi klovnov, žonglerjev, artistov in cirkusantov se bodo od 26. do 30. decembra med 18. in 20. uro odvili na Gornjem trgu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol