Uredništvo | 7. 8. 2023, 23:25

Denis Avdić poklical gasilca Sandija Zajca, ki so mu poplave uničile hišo: "Strah me je bilo oditi domov"

Facebook/Radio1/posnetek zaslona

Potem ko je iz poplavljenega vrtca rešil ujete otroke, ga je po napornem dnevu doma pričakal šok. Kako je opisal celotno dogajanje?

Sandi Zajc, eden izmed junaških gasilcev PGD Mengeš, ki so v petek iz poplavljenega vrtca Gobica v Mengšu rešili 22 otrok, je na žalost sam med poplavami ostal brez doma. V času, ko je bil na terenu kot gasilec, mu je narasla voda popolnoma uničila hišo. "Vse, kar smo 20 let vlagali v dom, je uničeno. Vse, kar lahko primeš, dokumenti, oblačila, elektronika. Uničene so vse slike, vsi spomini," je medijem povedal pretreseno. 

PGD Mengeš

Slovenski junak pa je ob tem poudaril, da je trenutno pomembno predvsem to, da je njegova družina na varnem ter da bi tudi prihodnjič ravnal popolnoma enako ter poskrbel najprej za druge.

Slovenija ga ni pustila na cedilu

Njegova zgodba in požrtvovalnost sta segla v srca mnogih Slovencev in Slovenk in veliko mu jih je želelo tako ali drugače priskočiti na pomoč. Ekipa Denis Avdić Show na Radiu 1 ga je poklicala z namenom, da bi preverili, kako je trenutno videti njegovo življenje. "Že skoraj tri dni smo praktično ves čas na nogah," je povedal Sandi in dodal, da družini pomagajo tako sorodniki kot tudi prijatelji in znanci: "Odziv je res ogromen, dobivam tudi veliko sporočil podpore," je dejal z nekoliko utrujenim glasom.

Naplavljene stvari uničlenega doma Mengešu (simbolična fotografija).

Na vprašanje o tem, ali si je medtem, ko je pomagal drugim, sploh lahko mislil, da se bo kaj takega zgodilo pri njem doma, je odgovoril: ''Smo blizu nekega potoka, ampak do zdaj še ni poplavljalo. Kaj takega nisem pričakoval in tega še nisem videl," so bile besede gasilca, ki je v nekaj minutah ostal brez vsega. 

Najprej je videl fotografije

V domu, ki sta si ga ustvarila z ženo in kjer sta živela skupaj z njunima še osnovnošolskima otrokoma, je voda preplavila tudi spalne prostore in avtomobile. "Strah me je bilo oditi domov, saj sta mi otroka že prej poslala fotografije poplavljenega doma," je med drugim povedal vidno pretresenemu voditelju Denisu Avdiću. Ta ga je tudi vprašal: "Je sploh kaj v redu doma?" Na to je Sandi odgovoril: "V redu je to, da smo vsi živi in zdravi."

Spodaj lahko prisluhnete celotnemu pogovoru z njim!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol