N. V. | 1. 12. 2022, 14:40

Dež ali sneg: poglejte, kaj nas čaka v prihodnjih dneh

Goran Kovacic/Pixsell/Žiga Živulović jr./Bobo

Ponekod bo zapadlo več centimetrov svežega snega, s tem pa bi se lahko začela že smučarska sezona.

Ponoči se bodo padavine spet okrepile, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin, poroča Agencija Republike Slovenije za okolje. Neurje.si piše, da bo snežilo na nadmorski višini nad 500 metrov.

Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija. "Po nižinah ne pričakujte snega," opozarjajo na Neurje.si ter dodajajo, da pa se bodo vseeno ponekod snežinke pomešale z dežnimi kapljami.

Obeti

  • 2. decembra bo oblačno. Padavine bodo dopoldne od juga postopno ponehale. Burja bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.
  • V soboto bo oblačno, padavine se bodo dopoldne od juga razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah bo sprva večinoma snežilo, ponekod na jugozahodu bo možna tudi poledica. Na Primorskem se bo krepila burja.
  • V nedeljo bo oblačno, občasno bodo še padavine. Po nižinah bo deževalo.
  • Od nedelje naprej pa bo vreme pri nas krojil jugozahodni veter, kar pomeni, da bodo temperature malce višje.

Se bo kmalu začela smučarska sezona?

Trenutno je največ svežega snega na Pohorju, kjer je ob rahlem sneženju naneslo novih deset centimetrov snega. Trenutna odeja znaša 35 centimetrov, tako kot recimo na Rogli. Do sobote se bo višina le še malce zvišala, tako da se marsikje lahko začne smučarska sezona.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord