29. 9. 2022, 15:18

Deževju ni videti konca! Razkrivamo, v katerem delu Slovenije bo v naslednjih 24 urah najhuje

Facebook/Vladimir Prebilič/Bobo/fotomontaža

Vse od nočnih ur je močno deževje v Sloveniji povzročilo nemalo preglavic, a temu po poročanju vremenoslovcev še nekaj dni ne bo konca.

Padavine so zavzele večji del države, po poročanju Agencije RS za okolje (Arso) je padlo od 30 do 50 mm, krajevno do okoli 100 mm dežja.

Agencija napoveduje nadaljevanje padavin, ki se bodo po celotni Sloveniji le še razširjale. 

Padlo tudi do 200 mm dežja

"V naslednjih 24 urah bo predvsem na severozahodu ter v večjem delu osrednje Slovenije še lahko padlo od 50 do 100 mm, krajevno lahko tudi okoli 200 mm dežja. Med 50 in 100 mm dežja lahko krajevno pade tudi v porečju Kolpe," opozarjajo na Arsu in napovedujejo, da bodo padavine sčasoma ponehale in predvidoma do sobotnega dopoldneva ponehale. 

Bobo

Kolpa čez noč močno poplavila

Dolgotrajne nočne padavine so čez noč povzročile močnejša naraščanja rek in s tem dvignile že visoke vodostaje. Ker so rečne struge zaradi prejšnjih padavin že precej polne, so nekatere reke hitro dosegle velike pretoke, nekatere med njimi so se tudi razlile.

Bobo

V zgodnjih jutranjih urah je Kolpa preplavila bregove vasi Osilnica in po izpovedih mnogih prebivalcev poplavila dvorišča in se močno približala stanovanjskim zgradbam. V zadnjih dneh je v občini Osilnica padlo 41 milimetrov dežja. 

Po soboti temperaturni obrat

Na Arsu so razveselili z novico, da bo deževju sledilo daljše suho obdobje, ki nam bo prineslo sveža jutra in prijetno tople popoldneve. Zelo topla bosta predvsem prihajajoča nedelja in ponedeljek, ko se bo marsikje ogrelo nad 20 stopinj Celzija, v nadaljevanju tedna pa bodo temperature nekoliko padle.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol