J. Z. | 12. 9. 2022, 15:36

Divji lov tihotapcev migrantov v Tolminu: policija še išče POBEGLEGA voznika kombija

PU Nova Gorica/fotomontaža

Policijske patrulje so kot v filmu lovile dve vozili, za kateri so upravičeno sumili, da prevažata tujce, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Dve osebi jim je uspelo ujeti, medtem ko je moški, ki ga še niso izsledili, zbežal neznano kam. 

Policisti dveh policijskih patrulj iz Tolmina so v petek nekaj pred 12. uro pred naseljem Dolenja Trebuša ustavljali voznika belega kombija ford transit, madžarskih registrskih številk, za katerim je vozil tudi osebni avtomobil volkswagen bora, prav tako madžarskih registrskih številk. Obe omenjeni vozili sta vozili v smeri naselja Slap ob Idrijci.

Neznani voznik belega kombija na predpisan znak policista ni zaustavil, temveč je vožnjo nadaljeval s pospešeno hitrostjo, sledil mu je tudi voznik osebnega vozila. Vožnjo sta nadaljevala kljub temu, da sta policijski vozili uporabili modro svetilko in sireno, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica

V nadaljevanju je voznik osebnega avtomobila VW bora namerno zapeljal na levo stran ceste in tako onemogočil oz. preprečil vožnjo mimo službenemu patruljnemu policijskemu vozilu. Ignoriral je vsa opozorila policistov in vožnjo nadaljeval vse do naselja Idrija pri Bači, kjer se je ustavil pri eni od tamkajšnjih stanovanjskih hiš.

Dva tihotapca ujeli, voznik kombija in sopotnik pobegnila

Voznik in sopotnik belega kombija sta stekla v bližnji gozd in nato zbežala neznano kam. Iz tovornega prostora kombija pa je nato izstopilo še 25 ilegalnih prebežnikov iz Pakistana in Bangladeša. "Tujci so nezakonito prestopili državno mejo med Slovenijo in Madžarsko," so sporočili policisti. 

Facebook/PU Nova Gorica

Na kraju prijetja so vsi ilegalni prebežniki izrazili namero za podajo vloge za mednarodno zaščito v naši državi, zato so jih policisti po končanem postopku odpeljali v azilni dom v Ljubljano. Policistom pa je nato uspelo ujeti 42-letnega voznika in 22-letnega sopotnika iz osebnega avtomobila. Gre za državljana Litve, ki so jima odvzeli prostost

Policija poziva vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko imeli koristne informacije glede pobeglega voznika kombija, da to nemudoma sporočijo policistom najbližje policijske enote ali pokličejo znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Oba prijeta Latvijca sta po ugotovitvah policije sodelovala pri prevozu ilegalnih prebežnikov iz Romunije v sosednjo Italijo. Preiskovalni sodnik je zanju po zaslišanju odredil sodni pripor v solkanskih zaporih. Ko bodo policisti izsledili pobeglega neznanega voznika belega kombija, bodo zoper njega podali kazensko ovadbo 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.