R.S. | 27. 10. 2023, 21:13

Dobrodelni koncert več kot uspešen: za male borce zbrali rekordno vsoto denarja

MediaSpeed

V Društvu Viljem Julijan so s koncertom in koncertno zbiralno akcijo zbrali največ finančnih sredstev doslej. 

Z velikim dobrodelnim koncertom Viljem Julijan v Cankarjevem domu, ki ga je organiziralo Društvo Viljem Julijan, so uspeli zbrati 70.000 evrov. Vsa zbrana sredstva bodo v društvu namenili malim borcem, ki se soočajo s težkimi redkimi boleznimi. Na tradicionalnem vseslovenskem dobrodelnem koncertu, že petem po vrsti, so v Gallusovi dvorani v Cankarjevem domu za otroke z redkimi boleznimi nastopila števila priznana glasbena imena, kot vsako leto pa so bile glavne in največje zvezde tega čarobnega dogodka otroci, ki imajo hude redke bolezni, za katere so se z dogodkom zbirala sredstva.

"Koncert Viljem Julijan je za naju vsako leto nekaj najlepšega in najbolj veličastnega. Je nepozaben dogodek v podporo vsem otrokom, ki imajo skrajno težka zdravstvena stanja, ki jih povzročajo redke bolezni. Včeraj smo na koncertu zopet slišali močan glas ljubezni, sočutja in srčnosti ter glas upanja in podpore. Vedno pa so največje zvezde koncerta mali borci, ki jim na dogodku vsako leto podelimo tudi posebne častne medalje za borbenost in pogum," sta povedala starša dečka Viljem Julijana, Gregor in Nina Bezenšek, ki sta pobudnika koncerta.

MediaSpeed

S koncertom in koncertno zbiralno akcijo so v Društvu Viljem Julijan tokrat zbrali nekaj več kot 70.000 evrov, kar je največ doslej. Vsa sredstva, ki so jih zbrali s prodajo kart in ostalimi donacijami, bodo z njihovim dobrodelnim Skladom Viljem Julijan v celoti donirali otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam. Ti se poleg zelo težke zdravstvene situacije pogosto srečujejo tudi z materialno stisko zaradi visokih stroškov oskrbe, nege, zdravljenja in terapij, ki jih s sabo prinašajo te bolezni.

Nastopali tudi znani obrazi

Na dogodku so v podporo malim borcem nastopila mnoga zveneča glasbena imena kot so Challe Salle, Goran Karan, Otroški pevski zbor RTV Slovenija, Zdravniški orkester Camerata medica, SoulGreg Artist & BigLights Band, Manca Špik, New Swing Quartet in Primož Grašič Quartet. Dogodek sta povezovala voditelja Domen Valič in Ajda Špetič, režiser prireditve pa je bil Juš Milčinski.

MediaSpeed


 
"Tudi letos smo otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam skozi koncert podali srčno podporo in poklon, hkrati pa smo zanje zbrali veliko sredstev, največ doslej. Ob tem smo neizmerno hvaležni vsem, ki so prispevali donacijo in vsem glasbenikom, ki so podarili svoj nastop ter hkrati vsem pokroviteljem in drugim podpornikom dogodka," je dejal predsednik društva Nejc Jelen.

Redke bolezni večinoma prizadenejo otroke, so večinoma neozdravljive in pogosto smrtonosne v zgodnjem otroštvu. Teh bolezni – mednje spadajo genetske bolezni, otroški rak, prirojene srčne napake in druge – je več tisoč, zato je tudi malih borcev veliko. Bolezni ne povzročajo samo fizičnih bolečin in trpljenja, ampak tudi velike psihične, čustvene in socialne stiske. Mnogo družin se zaradi bremena bolezni znajde tudi v materialni stiski, starši pa otrokom pogosto ne morejo nuditi vse potrebne nege, terapij, pripomočkov in skrbi, ki jo ti potrebujejo. V Društvu Viljem Julijan so tako malim borcem s svojim dobrodelnim Skladom Viljem Julijan do sedaj podarili že več kot milijon evrov donacij.

MediaSpeed

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol