Š. T. | 13. 3. 2023, 17:43

Vrnite nasmeške na obraze otrok: priljubljen prostor za druženje je uničil snegolom, tako jim lahko pomagate

Profimedia

V Športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu bo v soboto na sporedu dobrodelni koncert, na katerem bodo nastopili številni znani glasbeniki. Izkupiček bo šel za postavitev novega šotora za druženje otrok.

Nesreča ne počiva, to so občutili tudi pri Društvu prijateljev mladine Mojca iz Novega mesta. Zima jim je prinesla kopico težav, saj se je pod težo snegoloma podrl osrednji prostor njihovega Tabora Mojca.

Omenjeni tabor je letovišče za otroke in mladostnike, šotor pa so več let uporabljali ne le kot jedilnico, ampak tudi kot osrednji prostor njihovih petkovih tabornih veselic, Mojčinih Živ-Žavov in mnogih drugih dobrodelnih dogodkov.

Takole je izgledal podrti šotor po snegolomu.

Takole je izgledal podrti šotor po snegolomu.

ZPMS

Potrebujejo pomoč, zato pripravljajo dobrodelni koncert Skupaj za otroke, na katerem bodo zbirali finančna sredstva za postavitev novega osrednjega prostora. 

"Počaščeni smo, da nam bo pri tem priskočilo na pomoč ogromno slovenskih glasbenikov in umetnikov, ki nam bodo pričarali čudovit in nepozaben večer. Zato iz srca vabljeni, da se nam pridružite in nam pomagate, da bomo skupaj lahko še naprej pomagali našim otrokom," so zapisali v sporočilu na njihovi Facebook strani. 

Celoten izkupiček koncerta bo namenjen postavitvi novega šotora, ki jim bo omogočil nadaljevanje Tabora Mojca in preostalih projektov za najmlajše. 

"Na letovanjih otroci in mladostniki stkejo nove prijateljske vezi. Največ se družijo ravno v večnamenskem prostoru, ki je nepogrešljiv zlasti ob slabem vremenu. Kot dolgoletni pedagoški vodja na letovanjih vem, da so iskrena prijateljstva nepogrešljiva v obdobju odraščanja naših otrok. S tem pridobivajo izkušnje, ki so neprecenljive za nadaljnje življenje in njihov razvoj. Upam, da bomo uspeli ponovno zgraditi večnamenski prostor v Taboru Mojca in bodo lahko udeleženci še naprej tkali svoje prijateljske vezi," je dejal Uroš Brezovšek, podpredsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Koncert bo na sporedu v soboto, 18. marca, ob 18. uri v novomeški dvorani Leona Štuklja. Med nastopajočimi bodo Dan D, Društvo mrtvih pesnikov, Bort Ross, Gašper Rifelj, brata Šušteršič, ansambel Petan in številni drugi.

Poleg nakupa vstopnice lahko prispevate svoj delček tudi z SMS-om: MOJCA5 ali MOJCA10 na 1919.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol