Uredništvo | 21. 12. 2023, 12:31

Začel se je 28-urni dobrodelni zahvalaton Radia 1, v studiu številni znani obrazi

Darja Štravs Tisu

Radijci s pomočjo znanih gostov zbirajo sredstva za vse, ki so med prazniki osamljeni, bolni, ostali brez službe ali se znašli v kakšnih drugih težavah, želijo pa se tudi zahvaliti vsem, ki so letos že prispevali za družine v stiski.

Začel se je 28-urni dobrodeni zahvalaton Radia 1 in dm, ki bo letos predvsem hvaležen, saj se želijo radijci zahvaliti za vso pomoč, ki smo jo Slovenci letos že prispevali za družine v stiski, vključno z jesenskimi poplavami.
 
Voditelji Denis Avdić, Miha Deželak, Jana Morelj in Lara Tošić so že od 5. ure zjutraj na Mestnem trgu v Ljubljani, kjer bodo 28 ur oddajali v živo in pričarali 28 ur zahvalne zabave.

V studiu se bo zvrstilo veliko znanih obrazov, do sedaj so ekipo obiskali že Klemen Slakonja, Lado Bizovičar, Martin Golob, Tim Marovt, Perpetuum Jazzile, Miha Mišič, Nejc Simšič, Big Foot Mama, na daljavo se je javil Aleksander Čeferin, gostov pa se bo v prihajajočih urah nabralo še zelo veliko.

"Vemo, da marsikdo nima veselja pred prihajajočimi prazniki. So osamljeni, bolni, ostali brez službe, doživeli smrt v družini, imajo težave s plačevanjem položnic, z nakupom hrane, skratka, znašli so se v stiskah kot vsako leto. Vsak poslan sms POMAGAM5 ali letošnja novost POMAGAM10 bo pomagal. Hvala za vašo pomoč. V prvi vrsti pa je danes pozitiva," je ob začetku zahvalatona povedal Denis Avdić.
 
Dogajanje se bo ob 19. uri preselilo na Kongresni trg, kjer se obeta brezplačni koncertni spektakel. Nastopili bodo Alya, Rok'n'band, Nika Zorjan, BQL, Polkaholiki, Žan Serčič in Magnifico.

Na odru bodo tudi voditelji Radia 1, Denis Avdić pa obljublja še eno veliko presenečenje. Koncert bo trajal do 21. ure, ko se ekipa znova vrne na Mestni trg in bo tam vse do petka do 9. ure, ko bodo razglasili zbrani znesek za pomoč družinam v stiski. Dogajanje na zahvalatonu lahko spremljate v živo na Radiu 1, na njihovi spletni strani in družbenih omrežjih. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol