16. 9. 2023, 09:45 | Vir: STA

Dobrodelnih prireditev še ni konec: tudi danes zbirajo sredstva za prizadete v poplavah

Bobo

Slovenci vedno znova dokažemo, da znamo stopiti skupaj.

Tudi ta konec tedna se vrstijo prireditve, s katerimi organizatorji zbirajo sredstva za pomoč prizadetim v nedavnih poplavah. Potem ko so bili v začetku avgusta primorani odpovedani tekaško prireditev K24 Ultra Trail v Črni na Koroškem, jo bodo v spremenjeni obliki izvedli danes. Dobrodelni bodo med drugim tudi v Ilirski Bistrici.

Za vse ljubitelje teka po hribovskih poteh in pohodništva ter druge bo danes v Črni na Koroškem potekal dobrodelni K24 trail - Skupaj za Črno. Vsa sredstva, ki jih bodo pridobili z organizacijo teka, ki se začne ob 9. uri, bodo namenili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Črna in Gorski reševalni službi Koroška. Obe organizaciji sta v poplavah v začetku avgusta utrpeli veliko škode.

V Parku Nade Žagar v Ilirski Bistrici pa območno združenje Rdečega križa, društvo MKNŽ in ostali partnerji pod častnim pokroviteljstvom župana Občine Ilirska Bistrica Gregorja Kovačiča od 15. ure organizirajo dobrodelno prireditev, ki so jo poimenovali Bistrc za Slovenjo.

Načrtujejo raznolik nabor dogajanja in ponudbe. V programu bodo z delavnicami, igrami, športnimi dogodki, kulinarično ponudbo ter nastopi in predstavitvami sodelovala lokalna društva in ostale organizacije. Tako v Črni kot Ilirski Bistrici organizirajo tudi srečelov, so sporočili organizatorji.

Novo na Metroplay: Nastja Gabor o materinstvu, dojemanju ljudi in novih projektih