15. 9. 2023, 23:00 | Vir: STA

Dobrodelni nogometni spektakel v Stožicah z neverjetnim epilogom: ne boste verjeli, koliko denarja smo zbrali za žrtve poplav v Sloveniji (FOTO)

Borut Živulovič/Bobo

Danes so v naši državi največja zvezdniška imena iz nogometnega sveta: odigrali so tekmo, da bi pomagali žrtvam poplav v Sloveniji.

Nogometni zvezdniki na čelu s predsednikom Evropske nogometne zveze Uefe Aleksandrom Čeferinom, ki je bil pobudnik akcije, so v Stožicah igrali dobrodelno tekmo za žrtve avgustovskih poplav v Sloveniji.

Za žrtve avgustovskih poplav s(m)o zbrali več kot 3 milijone evrov (3.512.031,34 evra).

Na razprodanem stadionu je po enajstmetrovkah slavila modra ekipa s 5:4. "Želel bi se zahvaliti vsem, ki so pomagali, vsem, ki so kupili karte, vsem, ki so darovali, predvsem pa vsem prijateljem na tekmi," je pred začetkom spektakla povedal Čeferin.

Borut Živulovič/Bobo

Zvezdniki nogometnega sveta

Na tekmi, ki je trajala dvakrat po 30 minut, so se na stožiški zelenici predstavili številni zvezdniki nogometnega sveta, na tribunah pa je bilo tudi 1600 predstavnikov civilne zaščite, gasilcev in vojakov, ki so avgusta pomagali prizadetim v poplavah.

Borut Živulovič/Bobo

V modri ekipi, ki jo je vodil selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek, so bili Gianluigi Buffon, kapetan Paolo Maldini, Eric Abidal, Vedran Ćorluka, presenečenje Zlatan Ibrahimović (ta je sprva namesto Maldinija nosil kapetanski trak), Javier Zanetti, Davor Šuker, Zvonimir Boban, Clarence Seedorf, Miran Pavlin, Predrag Mijatović, Miroslav Klose, Dimitar Berbatov, Boštjan Cesar, Levan Kobiašvili, Milivoje Novaković in Marcos Tavares.

Borut Živulovič/Bobo

V rdeči ekipi, ki jo je vodil legendarni italijanski strateg Fabio Capello, pa so igrali David James, Dario Srna, Nemanja Vidić, Mikael Silvestre, Branko Ilić, Aljoša Asanović, Robert Pires, kapetan Luis Figo, Oliver Bierhoff, Andrej Ševčenko, Milenko Aćimović, Hamit Altintop, Mišo Brečko, Bojan Jokić, Robert Koren, Dejan Savičević, Mario Mandžukić, Giorgios Karagunis in Ivica Olić.

Borut Živulovič/Bobo

Na veselje navijačev je prvi zadel Ibrahimović, a je bil zadetek tako kot poznejši Bierhoffov razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Je pa v 21. minuti z bele pike regularen zadetek za rdeče dosegel Ševčenko.

Borut Živulovič/Bobo

V 46. minuti je prav tako z enajstmetrovke izid poravnal Ibrahimović, nogometaš z največjim aplavzom med vsemi. Po koncu so sledili še streli z enajstih metrov, po katerih je slavila modra zasedba z najboljšim igralcem tekme, Buffonom, ki je tudi obranil en kazenski strel.

Borut Živulovič/Bobo

Dobrodelni spektakel

Ob polčasu tekme, pred katero se je z dobrimi željami prek videoposnetka oglasil tudi legendarni Brazilec Ronaldo, so dogodek popestrili tudi glasbeni gosti, med njimi Bojan Cvjetićanin (Joker Out), Hamo in Peter Dekleva (Hamo & Tribute 2 Love), Zoran Predin ter skupina King Foo.

Celoten izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen žrtvam poplav, ob tekmi, ki je šla po besedah organizatorjev v več kot sto držav, pa je moč pomagati tudi s poslanim SMS-sporočilom POMAGAM5 na 1919.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol