STA/P.M. | 30. 4. 2023, 06:02

Za mlado in staro: Maribor bo končno dočakal obnovo znamenite koncertne stavbe

Profimedia/fotomontaža

Ta je v sedanji podobi odprla vrata leta1996 in je res potrebna sanacije.

Mariborska univerza namerava prihodnje leto obnoviti prireditveno dvorano Štuk, ki bo med drugim dobila nov vhod in sanitarije. Upravni odbor univerze je namreč pred nekaj dnevi potrdil investicijsko dokumentacijo za rekonstrukcijo in dozidavo Štuka, soglašali pa so tudi z obnovo UŠC Leona Štuklja, za katero pričakujejo intervencijska državna sredstva.

Dvorana s pomembno vlogo

Štuk je v svoji zgodovini gostil najbolj priljubljene glasbene zasedbe s področja nekdanje Jugoslavije, kasneje pa so se v njem zvrstili tako glasbeni kot kulturni dogodki za vse generacije. V svoji sedanji podobi odprl vrata novembra 1996.

Na univerzi napovedujejo, da je predvidena  rekonstrukcija vhoda, dozidale in rekonstruirale se bodo sanitarije v pritličju in etaži, dogradil in nadzidal se bo trakt ob dvorani.

Na novo naj bi se uredili prostori za nastopajoče, sanitarije in loža za obiskovalce.

Obnova bo stekla prihodnje leto

Letos je predvidena izdelava projektne dokumentacije, izvedba gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del pa naj bi potekala v letu 2024. Vrednost projekta se ocenjuje na nekaj manj kot pol milijona evrov.

"Sredstva za izvedbo predvidene investicije bosta zagotavljali Univerza v Mariboru v delu, kjer je nujno vzdrževanje in sanacija objekta, in Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) v delu, ki je namenjen specifični dejavnosti najemnika objekta," še pojasnjujejo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol