STA/Uredništvo | 2. 2. 2024, 22:34

Dominka Švarc Pipan državljanom izrazila hvaležnost za podporo: "Četudi bom najverjetneje morala oditi ... "

Žiga Živulovič jr./Bobo

Pravosodna ministrica, ki se je znašla v središču odmevne afere, se zavezuje, da se bo borila naprej.

Pravosodna minstrica Dominika Švarc Pipan, ki je te dni v središču pozornosti zatradi afere okoli nakupa sodne palače in javnega razkrivanja "sistemske korupcije", ki meče slabo luč predvsem na stranko SD, ima po komentarjih na družbenih omrežjih sodeč precejšnjo podporo med uporabniki, ki njena prizadevanja podpirajo skoraj brez izjeme. Ministrica se je v današnji objavi državljanom in državljankam zahvalila za podporo.

Zaveza, da se bo borila naprej

"Drage državljanke in državljani, hvala za množične izraze podpore in spodbude, ki dajejo vedeti, da je - bolje pozno kot nikoli - le napočil čas za neomajno vztrajanje vseh nas, da presekamo sporne politične prakse in vzpostavimo vodotesne sisteme varovalk proti vdorom parcialnih interesov pri vodenju in upravljanju države," je na Facebooku zapisala Švarc Pipanova.

"Za vedno bom morala nositi težko breme zavedanja, da sem se tudi sama nehote ujela v premetene zanke tovrstnih praks. Pa vendar - četudi bom najverjetneje morala oditi, danes, jutri, ali kasneje, bom šla mirno, z zavestjo, da se val tega boja ne bo več dal zlahka ustaviti." je dodala in zaključila: "Zavezujem pa se, da bom ostala del tega vala in se borila naprej, znotraj ali izven sistema. Skupaj z vami!"

Borut Živulović/Bobo

Na objavo ministrice se je odzvalo več kot tisoč uporabnikov, mnogi so ji izrekli podporo v komentarjih. Po drugi strani so uporabniki zelo kritični v komentarjih pod objavami stranke SD, kjer jim mnogi očitajo neprimernen odziv na razkrite nepravilnosti, nekateri uporabniki pa pišejo celo, da je stranka izgubila njihovo zaupanje.

Za vse enaki vatli

"Za stranko so izjemno težki dnevi," pa je predsednica SD Tanja Fajon zapisala v pismu, ki ga je namenila članstvu stranke. Po sprejetem sklepu predsedstva SD, da Švarc Pipanovo pozove k odstopu z mesta ministrice za pravosodje, so priča "pogromu nad stranko, tudi s strani ministrice", ki da z obtožbami o SD ter njenih posameznikih "meče slabo luč na vse člane in članice stranke, ki delamo pošteno, transparentno in zakonito".

Bobo/Borut Živulović

Fajonova ostaja odločno na stališču, da bianco zaupanja v stranki "ni in ne bo, dejanja pa so tista, po katerih ljudi presojamo in sodimo". In če je potrebno, tudi ukrepamo, je dodala. Verjame, da članstvo nastala situacija skrbi, zaradi pogroma pa so, kot je sama, upravičeno prizadeti.

"Ob prevzemu stranke sem jasno povedala, da se in se bom vedno zavzemala za ničelno stopnjo korupcije. Ostajam odločna, da bodo v stranki SD za vse veljali enaki vatli. Vsak med nami je dolžan prevzemati odgovornost za svoja dejanja," je še zapisala.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol