N. V. | 11. 4. 2022, 20:16

Dominika Švarc Pipan obtožila Jelinčiča, da že 30 let žali. Kako se je odzval?

Posnetek zaslona soočenje RTV/fotomontaža

Ste tudi vi opazili, kako je Zmago Jelinčič zavijal z očmi? 

Na predvolilnem soočenju predstavnikov parlamentarnih strank na RTV Slovenija so tokratni gostje, Dominika Švarc Pipan (SD), Maša Kociper (SAB), Zmago Jelinčič (SNS), Tina Heferle (LMŠ), Aleksandra Pivec (ND) in Srečko Feliks Krope (DeSUS), razpravljali o pravni državi in njenih dilemah.

Debata o rokovanju

Razvnela se je debata o rokovanju - ali bolje rečeno, dogodku, ko je Pipanova odklonila stisk roke premierja Janeza Janše.

Dlani Pipanove, ko ji je Janša ponudil roko, so - kot smo poročali - ostale v žepih. Voditeljica soočenja Vida Petrovčič je Pipanovo vprašala, zakaj se ni želela rokovati s predsednikom vlade.

Ne pozna bontona?

"Hvaležna sem za to vprašanje. Na socialnih omrežjih se namreč pojavljajo namigovanja, da ne poznam bontona," je dejala Pipanova.

Pojasnila je, da roke predsedniku vlade ni podala, saj ga ne spoštuje. To je pojasnila že v zapisu na Facebooku - poudarila je, da sodelovanje z nekom, ki vedno znova prestopa vse meje spodobnega, ni možno in ne zasluži spoštovanja, niti zaigranega ne.

"Bonton dobro poznam, a predsednik vlade ga očitno ne. Po bontonu in stari tradiciji prva ženska ponudi roko," je naslovila zapis predsednika vlade na Twitterju. "Predsednik vlade bi roko ponudil tudi Vladimirju Putinu. Jaz je za voljo bontona ne bi."

"Rokovanje sodi v okvir pravne države"

Odgovor na obtožbo Pipanove je na soočenju podal Zmago Jelinčič: "Rokovanje sodi v okvir pravne države." Pipanovi je predlagal, naj bere Platona.

"Replika!"

Pipanova je na tej točki prosila za kratko repliko: "Vam sem dala roko, pa ste že 30 let žaljivi - poslušamo vaše populistične žaljivke. A niste šli tako daleč kot predsednik vlade, zato vam roko ponudim."

Posnetek zaslona/RTV

Na to repliko se je Jelinčič odzval tako, da je zavil z očmi in naredil grimaso, ki je marsikaterega gledalca spravila v smeh.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.