15. 9. 2022, 14:19 | Vir: STA

Drama v Karavankah! Vozila ujeta v predoru, ki bo zaprt dlje časa

DARS

Na že tako ali tako sila obremenjeni gorenjski avtocesti se je zgodil nov prometni infarkt. Odgovorni svarijo in opozarjajo.

Predor Karavanke je zaprt v obe smeri in bo predvidoma zaprt dlje časa, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Tovorni promet za smer proti Avstriji usmerjajo nazaj proti Ljubljani, obvoz za osebni promet je možen čez Korensko sedlo in Ljubelj. Proti Avstriji je nastal štirikilometrski zastoj, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, je postavljena prometna signalizacija za preusmeritev vozil. Vozila, ki so na avtocesti od Lipc proti Hrušici, bodo na izvozu Hrušica morala zapustiti avtocesto.

Prometno-informacijski center za državne ceste kot razlog za zaprtje predora navaja tehnične težave.

Za lokalni promet policija svetuje izvoza Lipce in Lesce, prometno-informacijski center pa za smer proti Kranjski Gori priporoča izvoz Jesenice vzhod. Obvoz za osebna vozila proti Avstriji je možen čez Korensko sedlo in Ljubelj, za tovorna vozila pa čez prehod Šentilj.

Zaradi zapore predora bo promet na vhodnih cestah močno povečan in policija pričakuje zastoje. Policisti bodo v največjem obsegu urejali promet in skrbeli za varnost, pa so zagotovili na kranjski policijski upravi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol