J. B. | 15. 9. 2022, 13:00

Državo zajelo neurje z močnimi nalivi: klesti tudi toča!

Facebook/Neurje.si/Sandi Morgan

Slovenija se je znašla v močnem primežu hudih nevihtnih padavin. Vremenoslovci svarijo in opozarjajo, državljani delijo prve fotografije nastalih posledic.

Vremenoslovci se včasih tudi zmotijo. Žal se tokrat niso. Slovenijo so malce pred poldnevom zajele močne padavine, ki so sprva namočile predvsem primorski del države. Toda vremenoslovci ob tem svarijo, da se nevihtni oblaki, ki s seboj nosijo močne in dolgotrajnejše nalive, premikajo zelo hitro. Ogroženi so številni deli Slovenije, predvsem kraji na severu države. Možna je tudi toča, ki - kot sporočajo ljudje z različnih koncev - že klesti po Sloveniji. 

Na Primorskem že poročajo o prvi škodi. Močni sunki vetra so med drugim poškodovali nekaj streh. Meteorna voda je poplavila industrijski objekt v poslovni coni Risnik, močan veter pa je podrl drevo v Divači. O odkritih strehah in podrtih drevesih poročajo tudi iz Celja in Žalca.

Facebook/Neurje.si/Medeja Mahnic

"Z jugozahoda se hitro pomika močnejša nevihta, ki lahko postreže tudi s točo! Pomikanje nevihte je zelo hitro, možni so močnejši sunki vetra!" so zapisali na spletnem portalu neurje.si. Pri agenciji ARSO so dodali: "Ob močnih nalivih bo možen hiter porast hudourniških vodotokov in meteornih voda, zato vam priporočamo, da spremljate vremenska in hidrološka opozorila ter radarsko sliko."

Tudi v naslednjih dneh bo vremensko dogajanje v Sloveniji precej pestro, že jutri nas bo dosegla hladna fronta, ki bo prinesla neprimerno nižje temperature.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord