31. 5. 2022, 13:30

Drzna Slovenka po Kranju s 103 kilometri na uro, kakšno kazen je dobila?

Fotomontaža/Profimedia/Policijska uprava Kranj

Ustavili so jo na glavni cesti mimo dveh trgovskih centrov na Planini. Hitrost je tam omejena na 50 kilometrov na uro.

Kranjski policisti so v ponedeljek dopoldne ustavili voznico, ki je na odseku, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozila 103 kilometre na uro.

750 evrov globe

Ustavili so jo na glavni cesti mimo dveh trgovskih centrov na Planini, kjer so izvajali meritve hitrosti. Policisti so voznico kaznovali s 750 evri globe in devetimi kazenskimi točkami.

To je nevaren odsek, saj občani to cesto prečkajo, da pridejo do sprehajalne poti na drugi strani, so opozorili na Policijski upravi Kranj. "Policija s kranjskim mestnim redarstvom zato tam pogosto izvaja nadzor hitrosti in ga bo tudi v prihodnje," so še napovedali.

Gorenjski policisti so letos obravnavali 98 prometnih nesreč, ki so bile posledica prehitre vožnje. 53 se jih je zgodilo v naseljih, 45 pa zunaj naselij. Obravnavali so še 3850 prekrškov zaradi hitrosti. Letošnje skupno število ukrepov v prometu za Gorenjsko že presega 13.000 prekrškov. Policisti so ob tem pozvali k upoštevanju prometnih pravil, varni vožnji in sploh varnim dejanjem v prometu.