13. 12. 2023, 13:00 | Vir: STA

DZ minuto molka poklonil pokojnemu poslancu Vojku Čeligoju

Bobo/Žiga Živulović

V poslanske klopi je sedel Jernej Žnidaršič.

V poslanske klopi je ob začetku današnje seje DZ sedel Jernej Žnidaršič, ki bo kot nadomestni poslanec Svobode nasledil Franca Propsa. Ta je postal minister za javno upravo. Z minuto molka pa se je DZ poklonil pokojnemu poslancu Vojku Čeligoju.

Novemu ministru za javno upravo Francu Propsu, ki je v torek prevzel ministrske posle, je z imenovanjem na ministrski stolček prenehala poslanska funkcija. Poslanski skupini Svobode pa se je danes kot nadomestni poslanec pridružil Jernej Žnidaršič.

Bobo/Žiga Živulović

43-letni Žnidaršič je diplomirani inženir tehnolog, ki je delovne izkušnje nabiral kot operater v obratovanju Termoelektrarne Brestanica, bil je sistemski inženir pri izgradnji hidroelektrarn na Spodnji Savi ter vodja operative obratovanja in vzdrževanja v podjetju Hidroelektrarne na Spodnji Savi (HESS). Na listi Gibanja Svoboda je na lanskih državnozborskih volitvah kandidiral v volilnem okraju Sevnica, kjer je prejel 3767 oziroma 31,84 odstotka glasov.

Današnjo sejo so sicer poslanci začeli z minuto molka v spomin na pokojnega nekdanjega poslanca DeSUS Vojka Čeligoja, ki je funkcijo opravljal v mandatu 2000-2004.