R.S. | 21. 11. 2023, 13:00

Žalostna novica za ljubitelje čevljev: priljubljena trgovina zapira vrata

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Obutev bo zdaj dostopna le po spletu in pri trgovcih na debelo. 

Ecco, danska blagovna znamka, ki prodaja čevlje, se je odločila zapreti vse štiri trgovine v Sloveniji. Tri prodajalne ima v Ljubljani, eno pa v Mariboru - vse bodo zaprli 9. decembra. Razloga za zaprtje niso navedli, poroča Forbes Slovenija. Zdaj bo obutev danske blagovne znamke za Slovence dostopna le po spletu in pri trgovcih na debelo. 

Lani so imeli 1,38 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je najboljši rezultat v zadnjih treh letih, in 16.289 evrov čistega dobička. Podjetje je imelo lansko leto v trgovinah zaposlenih nekaj več kot 10 ljudi. Kaj bo zgodilo z njimi, še ni znano. 

Blagovna znamka Ecco je bila ustanovljena leta 1963 na Danskem, danes pa spada med vodilne svetovne znamke na področju udobne in inovativne obutve, ki proizvaja izdelke za ženske, moške in tudi otroke. Obutev krasijo večinoma nevtralne in umirjene barve, kot so črna, siva in bež, ter zemeljski odtenki, kot je rjava. Obstajajo pa tudi modeli v bolj živahnih barvah, kot sta modra in rumena. Dizajn čevljev je minimalističen. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord