1. 3. 2024, 09:54 | Vir: STA

Država bo podjetnikom namenila 1,4 milijona evrov: poglejte, kdo bo upravičen do pomoči

Profimedia

Razpis bo predvidoma objavljen že danes.

Kohezijsko ministrstvo je odobrilo evropska sredstva za javni razpis Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2024, namenjen sofinanciranju zagona inovativno naravnanih podjetij, razvoja minimalno sprejemljivih produktov in lansiranja tržnih produktov na trg. Projekt je vreden 2,16 milijona evrov, evropskih sredstev bo za 1,4 milijona evrov.

Javni razpis bo spodbujal mlada inovativno naravnana podjetja k realizaciji njihovih razvojnih potencialov in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev, ki se prednostno osredotočajo na področja, skladna z načeli podnebne nevtralnosti, krožnega gospodarstva in s strategijo pametne specializacije (S5), so danes sporočili s kohezijskega ministrstva.

Nanj se bodo lahko prijavila mikro in mala podjetja tako iz kohezijske regije Vzhodna Slovenija kot tudi kohezijske regije Zahodna Slovenja, ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe.

Javni razpis se izvaja v okviru programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 v Sloveniji oziroma prednostne naloge Inovacijska družba znanja ter zasleduje specifičen cilj krepitve trajnostne rasti in konkurenčnosti malih in srednje velikih podjetij ter ustvarjanje delovnih mest v njih. Za projekt v vrednosti 2,16 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 1,4 milijona evrov. Slovenski podjetniški sklad bo razpis v uradnem listu predvidoma objavil danes.