R.K./STA | 11. 9. 2023, 09:49

Notranji konflikti v Gibanju Svoboda: ali v največji koalicijski stranki poteka spopad za dobro plačane stolčke?

Žiga Živulovič jr./Bobo/Profimedia/fotomontaža

Pred bližajočimi se evropskimi volitvami naj bi se v Golobovi stranki zapletlo zaradi kandidatne liste.

Silvester Šurla v komentarju Ženske iz glavnega štaba piše o notranjih spopadih v Gibanju Svoboda, do konfliktov pa prihaja med ženskami v stranki, poslanski skupini in kabinetu predsednika vlade. V ozadju so večinoma osebni interesi, da komu niso obnovili pogodbe v državnem podjetju ali dali nove svetovalne pogodbe v poslanski skupini, piše avtor.

Borut Živulovič/Bobo

"Spopad za mesta na kandidatni listi je oster, saj poslansko mesto v Evropskem parlamentu prinaša neprimerljivo višje zaslužke (...). Zadnje tedne tako nekateri na veliko rovarijo proti članom nekdanje LMŠ, ki se je po debaklu na volitvah priključila h Gibanju Svoboda, češ da jim 'luzerji' prevzemajo stranko," je v komentarju zapisal avtor.

Spopadi za dobro plačane stolčke

Kot je dejal, naj bi si želeli, da bi "namesto sedanjih evropskih poslancev Klemna Grošlja in Irene Joveve, ki sta bila leta 1999 izvoljena na LMŠ, prihodnje leto na evropski listi Gibanja Svoboda dobili priložnost tisti, ki so zaslužni za lansko volilno zmago Golobove stranke"

Žiga Živulovič jr./Bobo

"Pri bližajočih se EU volitvah gre za bolj ali manj prestižne spopade za dobro plačane stolčke, prava vojna pa je bila pri izbiri novega šefa policije," je zaključil Šurla.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol