7. 5. 2022, 08:37 | Vir: STA

Festival Velenje: občanom bodo podarili 1.000 paketov TEGA

Pušnik Brezovnik/STA

Obiskovalci se bodo lahko udeležili tudi dražbe izdelkov priznanega Velenjčana. Za kaj se bodo potegovali?

Rumene sončnice so že nekaj let simbol Velenja in vsako leto krasijo tudi mnoge javne površine. Ker si na Mestni občini Velenje želijo, da bi bilo mesto letos še bolj cvetoče in odeto v rumeno-zelene barve, bodo v okviru Pomladnega sejma občanom podarili 1000 paketkov s semeni sončnic. Paketke bodo pred mestno hišo začeli deliti ob 10. uri.

Profimedia

Sredstva za pomoč Ukrajini

Festival Velenje med 8. in 13. uro na Titovem trgu, kjer je tudi upravna stavba mestne občine, pripravlja prodajno-razstavni sejem cvetja, izdelkov domače in umetnostne obrti ter dobrot.

Z dobrodelno dražbo šopkov bo dogajanje imelo tudi humanitarno noto. Dražba šopkov, ki jih je za ta namen ustvaril priznan velenjski florist Simon Ogrizek v sodelovanju z Univerzo za tretje življenjsko obdobje Velenje, bo potekala pred avlo Doma kulture Velenje. Zbrana sredstva bodo namenili za pomoč prebivalcem Ukrajine.

Pester kulturni program

Ob 10. uri bo obiskovalce sejma pozdravil župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki bo tudi pomagal pri razdeljevanju paketkov s semeni sončnic, so sporočili z občine.

Sejem bo spremljal kulturni program, na katerem se bodo predstavili Mlajši pihalni orkester Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, folklorna skupina Šmentana muha OŠ Gustava Šiliha Velenje, Otroški pevski zbor Vrtca Velenje, Plesni studio N, Plesna šola Spin, Kulturno društvo Međimurje Velenje, zaplesala bo tudi Grajska gospoda iz Šaleka.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord