J. B. | 18. 4. 2023, 10:06

Filmska drama za Bežigradom: varnostnik lovil tatu, ta je sedel v avto, nato pa ... (lahko bi se zgodila tragedija)

Žiga Živulovič jr./Bobo/Profimedia/fotomontaža

V Ljubljani sta se enem dnevu zgodili kar dve tatvini.

Varnostnik v eni od trgovin za Bežigradom v Ljubljani je imel v ponedeljek zvrhano mero sreče. Med opravljanjem svojega poklica bi jo lahko odnesel zelo slabo, potem ko je sredi dneva prišlo do čisto pravih filmskih prizorov. Kot so sporočili s policijske uprave Ljubljana, ni manjkalo veliko, pa bi med tatvino prišlo do tragedije - nepridiprav je varnostnika med begom želel kar povoziti z avtom!

"Storilec je vstopil v trgovino, vzel nekaj artiklov in trgovino zapustil. Pri tem ga je opazil varnostnik, ki ga je pozval, naj predmete vrne, vendar je storilec sedel v vozilo in ga poskušal povoziti," so sporočili z ljubljanske policijske postaje in dodali: "Varnostnik, ki se je pravočasno umaknil, ni poškodovan."

Neznani storilec je visok okoli 185 centimetrov, močnejše postave in star med 35 in 40 leti. Ima temno brado in brke, nosi dioptrijska očala, na glavi je imel kapo s šiltom črne barve, oblečeno je imel belo jakno, temen pulover in temne hlače. Obut je bil v športne copate.

Varnostniku se je fizično uprl

Toda to ni bila edina tatvina, ki se je v ponedeljek zgodila za Bežigradom. "V  drugem primeru je storilec prav tako odšel iz druge trgovine, ne da bi plačal artikle. Ko ga je pa pred vhodom poskušal varnostnik  zadržati, se mu je fizično uprl in nato s kraja pobegnil," so pojasnili policisti in postregli z opisom tatu: "Moški je star med 30 in 40 leti, visok okoli 190 centimetrov. Ima manjšo črno brado, nosil je temno kapo s šiltom rumene barve in svetlim znakom, pri sebi je imel nahrbtnik srednje  velikosti, obut je bil v sive športne copate, oblečen v kavbojke in jakno črne barve.

Bobo

Policisti v obeh primerih še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.