5. 5. 2022, 17:23 | Vir: STA

(FOTO) Uganete, kateri politik je študente na Škisovi nasmejal z izjavo: "Sem minister za obrambo pred dolgočasjem"?

Bobo

Znana politika sta se udeležila eno največjih študentskih tržnic v Sloveniji. Poglejte, kako sta se zabavala.

Na odprtju 25. Škisove tržnice, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS), so organizatorji poudarili pomen študentskih klubov in organizacij pri povezovanju mladih po celi Sloveniji.

Politiki na Škisovi

Odprtja se je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je organizatorjem v ta namen vročil zahvalo.

Predsednik jim je vročil zahvalo za pomembno vlogo pri povezovanju študentk in študentov iz celotne Slovenije in tujine, za spodbujanje dobrodelnosti in solidarnosti med mladimi ter zavezanost, da postane zgled za trajnostno prireditev.

Bobo

Študentski dogodki

Študentskim organizacijam in klubom se je za njihov trud zahvalil tudi rektor Univerze v Ljubljani Gregor Majdič, ki je poudaril, da študentsko življenje ni le obiskovanje predavanj in vaj, ni le učenje za izpite, ampak tudi druženje, iskanje prijateljstva za celo življenje, povezovanje študentov z različnih fakultet, nenazadnje tudi iskanje profesionalnih stikov za karierno pot.

"Dogodki, kot je Škisova tržnica, povezujejo univerzo, tudi eden mojih glavnih ciljev je, da skupaj naredimo univerzo še močnejšo. Le tako smo lahko močni tudi v mednarodnem merilu," je povedal.

Predsednica Študentske organizacije Slovenije Marike Grubar je ob tem dejala, da študentski klubi s svojimi aktivnostmi vedno poskrbijo tudi za tiste mlade, ki imajo svoj dom izven kraja, kjer so študijska središča.

"Vi ste tisti, ki imate moč in odgovornost, da poskrbite, da smo mladi, študentske in dijaške organizacije slišani tudi v lokalnem okolju," je dejala.

"Minister pred dologčasjem!"

Zbrane je nagovoril tudi obrambni minister Matej Tonin. "Danes pred vami ne stojim kot minister za obrambo, danes sem minister za obrambo pred dolgočasjem," je dejal.

Bobo

Študentskim klubom in organizacijam se je zahvalil za to, da po občinah skrbijo, da študentom in ostalim občanom ni nikoli dolgčas.

Bobo

Novim zgodbam naproti

"Čas je, da odmislimo vse skrbi in obveznosti ter na Škisovi tržnici ustvarimo nove zgodbe," pa je povedal predsednik Zveze ŠKIS Mark Perko.

Študentski klubi iz celotne Slovenije bodo v okviru prireditve po regijskih kotičkih predstavljali in ponujali domačo kulinariko, na mednarodnem otočku pa bodo svojo kulinariko in zanimivosti predstavljale tuje države in študenti iz zamejstva. Na tržnici bodo potekale tudi razne igre in tekmovanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Kdo bo nastopal na večernem dogajanju?

Popoldanskim aktivnostim bo sledilo pestro večerno dogajanje, na glavnem odru bodo med drugim nastopili Zmelkoow, Vlado Kreslin in Siddharta, na oder z elektronsko glasbo pa med drugimi prihaja duo RotorMotor. Nastopila bosta tudi zmagovalca letošnjega Škisolova Smetnaki in viaEntropia.

Dobrodelna nota

S tržnico želi Zveza ŠKIS, ki združuje 51 študentskih klubov in sedem pridruženih članov iz vse Slovenije, spodbujati pozitiven odnos do slovenske kulture, narave in sočloveka, povezovanje in medsebojno spoznavanje mladih iz različnih okolij ter poudarja pomen mladinskega delovanja.

Bobo

Zveza Škis je v sodelovanju s študentskimi klubi in fundacijo Študentski tolar letos zbrala tudi 25 tisoč evrov, ki jih bodo podarili študentom v stiski.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol