R.S. | 15. 12. 2022, 14:38

FOTO: Borut Pahor vročil priznanje jabolko navdiha, kdo so prejemniki

STA/Nebojša Tejić

Jabolko navdiha za pomembno vlogo pri spodbujanju bralne kulture na Slovenskem prejmejo štiri izjemne posameznice, predane slovenski besedi, knjigi in skupnosti. 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je dopoldan na posebni slovesnosti v Predsedniški palači vročil priznanja jabolko navdiha štirim izjemnim posameznicam, predanim slovenski besedi, knjigi in skupnosti. 

Kdo so navdihujoče posameznice?

Posebno priznanje predsednika Republike Slovenije so za pomembno vlogo pri spodbujanju bralne kulture na Slovenskem prejele Združenje splošnih knjižnic in predsednica Vesna Horžen; Društvo Rastoča knjiga in predsednica mag. Marijana Kolenko; Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS in generalna sekretarka Manca Perko. Jabolko navdiha za življenjsko delo pri spodbujanju bralne kulture na Slovenskem je prejela dr. Manca Košir

Jabolko navdiha je izraz iskrene hvaležnosti predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja Združenju splošnih knjižnic in predsednici Vesni Horžen za pomembno vlogo pri spodbujanju bralne kulture na Slovenskem, ki so jo knjige sooblikovale že tedaj, ko Slovenke in Slovenci nismo imeli svoje države, imeli pa smo knjige v maternem jeziku in knjižnice, ki še danes čuvajo knjige za rodove, ki prihajajo.

STA/Nebojša Tejić

Jabolko navdiha je izraz hvaležnosti predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja Društvu Rastoča knjiga in njegovi predsednici mag. Marijani Kolenko za ljubezen do slovenske knjige in za pomembno vlogo pri spodbujanju bralne kulture, zaradi katere smo se Slovenke in Slovenci ohranili kot narod, ki danes živi svobodno in v lastni, samostojni in neodvisni državi.

STA/Nebojša Tejić

Jabolko navdiha je izraz hvaležnosti predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS in generalni sekretarki Manci Perko za pomembno vlogo pri spodbujanju bralne kulture, ki jo Bralna značka zaznamuje in utrjuje že več kakor 60 let kot osrednji in vseslovenski projekt, ki vsako leto povezuje okoli 140.000 otrok in 7.000 predanih mentorjev.

STA/Nebojša Tejić

Jabolko navdiha je izraz iskrene hvaležnosti in občudovanja predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja dr. Manci Košir za njeno navdihujoče življenjsko delo pri spodbujanju bralne kulture na Slovenskem, kjer bo vedno zvezda vodnica, po kateri se ozro ljudje, ki zvečer s knjigo razmišljajo o večnosti. 

STA/Nebojša Tejić

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol