J. B. | 22. 11. 2022, 08:51

(FOTO) Huda ura na slovenski obali: poglejte, kaj se že od jutra dogaja na ulicah Pirana

Profimedia

Torek bo prebivalcem naše države prinesel številne vremenske nevšečnosti. Na Primorskem imajo tudi težave z visoko plimo, morje že poplavlja.

V noči s ponedeljka na torek so se nad Slovenijo nagnetli gosti, črni oblaki, ki bodo po vsej državi povzročili kar nekaj nevšečnosti. V popoldanskih urah gre pričakovati celo snežne padavine, sneg naj bi padel do nižin.

Medtem imajo na Primorskem že težave zaradi vode, zaradi visoke plime že od šeste ure zjutraj poplavlja nižje ležeče dele države.

Prav tako na Obali piha močna burja, na nekaterih izpostavljenih legah bi ta lahko v sunkih dosegala hitrost do 120 kilometrov na uro, so sporočili iz agencije Arso.

Whatsupcams.com

Medtem so iz štaba civilne zaščite občine Piran opozorili, da lahko kombinacija naravnih pojavov v občini Piran povzroči večjo škodo in neprijetnosti prebivalcem. Dogajanje naj bi vrhunec doseglo med 8. in 9. uro. Občane so zato pozvali, naj umaknejo vozila in zaščitijo svoje premoženje. Kot pričajo nadzorne kamere, je voda v Piranu že začela poplavljati, zato previdnost ni odveč.

Piran je pod vodo

"Piran je pod vodo," je povedal vodja intervencije v Piranu Peter Ventin. Po njegovih informacijah bo gladina dosegla vrh do 8.30 in nato kakšno uro ostala na podobno visoki ravni.

Opisal je, kako poteka intervencija: "Mi smo uspeli postavili baraže pred Tartinijev trg in za zdaj nam je nekako uspelo zajeziti vodo, čeprav trg počasi že poplavlja. Voda pa je povsod izredno visoka. Zaliva tudi mesta, ki jih drugače ne. Takšna, ki smo jih nazadnje videli poplavljena leta 2019."

Avtomobili delno pod vodo

O škodi še nimajo podatkov. "Gostinci so si kar dobro zaščitili vhode z vrečami. Mislim pa, da bo na koncu nekaj škode nastalo, ker bo voda šla v te lokale," je dodal. Ventin ugotavlja še, da kljub sproženi sireni "ogromno" lastnikov ni umaknilo avtomobilov, ki so zdaj delno pod vodo.

Whatsupcams.com

Agencija Republike Slovenije za okolje je za celotno južno polovico države za torek izdala oranžno vremensko opozorilo zaradi sneženja, burje in plimovanja morja, za severno polovico države pa je izdano rumeno vremensko opozorilo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol