R. K. | 15. 9. 2022, 14:25

FOTO in VIDEO: Tudi v najhujšem nalivu vztrajajo na gradbišču. Jih plačajo dovolj?

Uredništvo
FOTO in VIDEO: Tudi v najhujšem nalivu vztrajajo na gradbišču. Jih plačajo dovolj? (foto: Uredništvo)

Medtem ko v Sloveniji močan veter odkriva strehe in podira drevesa, meteorna voda zaliva kleti, smo na gradbišču v prestolnici opazili vztrajne rumene možice, ki niso izpustili lopate in še naprej marljivo garajo.

Vremenoslovci napovedujejo mrzel in deževen konec tedna. Padavine so se po državi že razširile, kar je močno otežilo delo tudi številnim gradbenim delavcem. Kljub neizprosnim vremenskim razmeram pa številni vztrajajo. Med njimi so tudi delavci, ki prenavljajo znamenito ljubljansko kopališče Ilirija - iz naše redakcije jih imamo vsak dan priložnost opazovati.

Delo v rumenih deževnih plaščih

Dela na križišču Celovške in Bleiweisove ceste v Ljubljani potekajo že več mesecev. Delovne stroje so na kraju, kjer nastaja nov Športni center Ilirija, prvič zagnali 14. februarja. Vse od takrat se delavci vsak delovni dan in v vseh vremenskih razmerah trudijo, da bi nov športni center kar najhitreje zaživel. Od mrzlih in suhih zimskih dni do znojenja v poletni vročini, ki smo je bili še nedavno deležni. Delavci vztrajajo na gradbišču. Fotografije dokazujejo, da ni nič drugače niti ob najhujših nalivih.

Uredništvo

Najopaznejša razlika na prvi pogled je najbrž le dejstvo, da med delom v nalivu delavci na gradbišču bodočega Športnega centra Ilirija nosijo rumene dežne plašče

Projekt naj bi končali do oktobra 2023

V nastajajočem športnem centru bosta dva bazena - pokrit olimpijski in trenažni z vsemi spremljajočimi prostori. Na območju športnega centra bo tudi Muzej Stanka Bloudka, večja dvorana za rekreacijo, odbojko in košarko, manjša dvorano za gimnastiko, aerobiko in fitnes ter dvorana za borilne športe. Centru bo pripadala tudi podzemna garaža, na novo pa bodo uredili okolico. 

Gradnja športnega centra naj bi trajala 18 mesecev. Projekt, ki je vreden 53 milijonov evrov, bo predvidoma končan do konca oktobra 2023. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.