N. V. | 25. 7. 2022, 06:55

FOTO: Neprimerno? Vse okoli gori, Fajonova pa pozira

Bobo/Facebook Tanja Fajon/fotomontaža

Ministrica za zunanje zadeve Republike Slovenije si je skupaj z Golobom ogledala stanje na požarišču.

Ministrica za zunanje zadeve Republike Slovenije Tanja Fajon si je s predsednikom vlade Robertom Golobom in poveljnikom Civilne zaščite Srečkom Šestanom 24. julija ogledala katastrofalne posledice obsežnih požarov.

Kaj pravi?

Ob tem se je zahvalila požrtvovalnemu delu gasilcev, gozdarjev, reševalcev, vojski in policiji, vsem prostovoljcem in ljudem, ki so te dni nesebično pomagali. "Vsi smo hvaležni," je zapisala na Facebooku.

Posebno zahvalo je namenila tudi  nepogrešljivi pomoči iz zraka. "Pomoč v helikopterjih in letalih iz tujine je bila ključna za obvladovanje požara," je dejala. "Po več kot sto krat na dan so se dvignili v zrak z vodo za gašenje, tudi danes, saj še vedno tli in veter še vedno predstavlja grožnjo," je povedala in se vsem sosednjim državam in kolegom za pomoč zahvalila osebno. 

Ob tem je na Facebooku delila fotografije, ki prikazujejo, da je res bila na kraju tragedije. Državljani pa so opazili nekaj drugega ...

Neprimerno?

Med fotografijami, ki jih je delila, se je znašla tudi ena, ko z nasmeškom pozira v helikopterju avstrijske policije.

Pod to objavo so se zvrstili številni komentarji, ki menijo, da Fajonova prav gotovo nima občutka, kaj pomeni za ljudi nesreča, ki se je zgodila na Krasu.

Menijo, da poziranje z nasmeškom nima mesta zdaj, ko Kras še tli in prebivalci preštevajo izgubljeno premoženje. "Sramotno poziranje, skrajno žaljivo do vseh gasilcev," so zapisali v komentarjih.

Kaj menite vi? So takšne fotografije s požarišča na Krasu primerne?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol