N. V. | 19. 2. 2023, 18:39

(FOTO) Prometni pustni kolaps v Cerknici: vsi so želeli videti Butalce in Modrijane

Facebook/Damjan Gorjup/Srdjan Zivulovic/Bobo/fotomontaža

Ne skrbite, če ste želeli na karneval, a vam ni uspelo. Poglejte, kaj se je dogajalo in kako so se našemili.

V Cerknici je letošnji karneval v okviru zmajevanja, kar pomeni, da Župan Butalski zmajuje s svojo veliko glavo, nastopile pa so znamenite velike figure.

Videti je bilo mogoče vse od Butalcev do coprnic Uršule in Lize, povodnega moža Jezerka in zmaja, ščuke, ježa in žabca. Poleg njih so nastopile gostujoče skupine iz vse Slovenije.

Množico ogreli Modrijani

Kot se spodobi, maske zabavajo glasbeni gostje. Pod ogrevanim šotorom so v družbi vseh, ki so se udeležili karnevala, Modrijani.

Prometni kolaps

Prireditev pa je povzročila prometni kolaps. Proti Cerknici se je vila dolga kolona, zaradi zastoja, pa je prometno-informacijski center Promet.si priporočal, da osebna vozila zavijejo iz avtoceste že na izvozu Logatec ali Postojna.

Veselo je tudi na Ptuju

V okviru 63. Kurentovanja na Ptuju so organizirali tradicionalno mednarodno karnevalsko povorko. Osrednji liki so kurenti, poleg njih pa so sodelovali tudi drugi tradicionalni liki s štajerskega območja, kot so pokači, kopjaši, ploharji in piceki. Niso izostali niti pokači, orači, ruse in dornavski cigani.

Borut Živulovič/Bobo

Med skupinami iz tujine smo lahko videli survakare iz Bolgarije, lola iz Romunije in čarojice iz Bosne in Hercegovine. Skupno je nastopilo približno 2500 udeležencev v 35 skupinah.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol