N. V. | 24. 9. 2022, 20:57

(FOTO) Pretresljivi prizori iz Slovenije: krave do kolen v lastnih iztrebkih

Facebook/Društvo za zaščito konj/fotomontaža

"So zato, ker so rojene, vzrejene in pitane za meso, za zakol, res manjvredne in je čisto vseeno, v kakšnih pogojih živijo?" se sprašuje društvo, ki je objavilo fotografije, ob katerih zaboli srce.

Društvo za zaščito konj je na svojem Facebooku že večkrat opozorilo na mučenje živali v naši državi. Tudi tokrat so objavili fotografije, ob katerih nas zaboli srce.

Delili so pretresljive fotografije krav, ki so ujete v lastnih iztrebkih.

Zasušena umazanija po njihovih telesih kaže tudi na to, da so živali prisiljene spati v enako neurejenih bivališčih – in to že kar nekaj časa. "Zasušen drek na njih pove, da v takšnih pogojih že dolgo živijo. Tudi pred padavinami so ležali v lastnih iztrebkih," so opozorili.

"So zato, ker so rojene, vzrejene in pitane za meso, za zakol, res manjvredne in je čisto vseeno, v kakšnih pogojih živijo?" se sprašujejo v društvu.

Prijavo so že podali

Z društva so na Facebooku še pojasnili, da so podali prijavo, zdaj pa čakajo na ukrepanje inšpekcije. "Vsaj ureditvena odločba bo, da morajo drek spucat," menijo v društvu, ki si prizadeva za ureditev dostojnih razmer za vse živali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol