N. V. | 20. 10. 2022, 13:41

FOTO: Slovensko prestolnico že okrašujejo. Kdaj bodo prižgali lučke?

Uredništvo/fotomontaža

V središču Ljubljane smo zalotili delavce, ki nameščajo lučke. Poklicali smo na Mestno občino Ljubljana in preverili, kdaj bo prestolnica praznično osvetljena.

Čeprav mnoge raziskave dokazujejo, da praznična okrasitev precej slabo vpliva na okolje, poleg tega pa krepko udari po žepu državljanov, v središču Ljubljane že postavljajo lučke.

Ljubljanske božične lučke je zasnoval umetnik Zmago Modic, okrasitev mesta pa je po njegovi smrti prevzel njegov sin Urban Modic.

Uredništvo

Kdaj bodo lučke prižgali?

Poklicali smo na Mestno občino Ljubljana in preverili, kdaj bodo lučke prižgali.

Uredništvo

"Predvidoma jih bomo prižgali zadnji petek pred adventno nedeljo, torej 25. novembra," so povedali za Metropolitan.

V luči energetske krize

Prižgali bodo kar 50 kilometrov lučk, to pa ima velik vpliv tudi na okolje in naše žepe, ki pa bodo v luči energetske krize pozimi že tako ali tako bolj prazni.

Uredništvo

Na ljubljanski občini se tega zavedajo, zato naj bi na mizi bilo več možnih ukrepov. Med njimi so tudi predlogi o potencialnemu prižigu lučk samo v popoldanskih urah in ugašanju proti jutru ali mogoče celo že ob polnoči. 

Praznično vzdušje

Župan občine Zoran Janković je na novinarski konferenci dejal, da pričakuje, da bodo, če ne bo prišlo do poslabšanja stanja okužb s koronavirusom, program veselega decembra uspešno izpeljali.

Na Mestni občini Ljubljana se tako pripravljajo za popolnoma običajno praznično vzdušje, ki smo ga bili deležni še pred koronskimi časi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol