N. V. | 16. 4. 2023, 13:31

FOTO: Več kot tisoč Slovencev je teklo za otroke na pediatrični kliniki

Žiga Živulović j.r./Bobo

Znova smo pokazali, kako dobrodelen narod smo. Ste bili med tistimi, ki so tekli za bolne otroke? Se najdete na fotografijah?

Zdravniki ljubljanske pediatrične klinike so že petič organizirali dobrodelni tekaški dogodek Hop na grad za otroke na pediatrični kliniki. S startninami in dobrodelnimi prispevki zbran denar bodo letos porabili za nakup naglavne kirurške luči, ki bo otroškim kirurgom olajšala delo pri operacijah prirojenih napak, smo poročali.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Dogodek so odprli z nagovori, za popestritev dogodka pa skrbijo glasbeni gostje. Z dogodkom spodbujajo zdrav način življenja in povezujejo ljudi, ki želijo vračati v skupnost, iz katere izhajajo.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Organizirali so tri različno dolge trase za otroke različnih starosti in dve trasi Hop na grad, eno trikilometrsko in drugo šestkilometrsko.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Njihov cilj za vsakoletni dobrodelni dogodek je druženje, gibanje in pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Do zdaj so zbrali že več kot 120 tisoč evrov.

Žiga Živulović j.r./Bobo

V rumene barve sonca, ki je zaščitni znak letošnjega dogodka, se je obleklo nekaj več kot tisoč tekačev. Ste bili med njimi, se najdete na fotografijah?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol