J. B. | 31. 3. 2023, 10:29

FOTO: Vplivni Slovenec za vilo streljaj od Ljubljane odštel osupljive štiri milijone evrov! (idila z bazenom in konjušnico)

Nepremicnine.net

So takšni, za katere je že nakup garsonjere prevelik finančni zalogaj, in tudi takšni, ki so za nepremičnine pripravljeni odšteti pravo bogastvo. To je storil tudi uspešni poslovnež.

Streljaj od Arboretuma Volčji potok je sredi neokrnjene narave skrito luksuzno posestvo, ki stoji na kar 65.000 kvadratnih metrih. Gre za idilo iz pravljice. Posestvo je obdano z gozdovi, ob vili stojijo pomožno poslopje, bazen in celo konjušnica. Čisto pravi košček raja streljaj od Ljubljane je bil doslej v lasti homeopatinje in nekdanje zdravnice Ane Krušič Kapla, ki pa se ga je vrsto let zaman trudila prodati.

Lani je naposled našla kupca, to je postal vplivni poslovnež Aleksander Jereb, ki je z nakupom nepremičnine v naselju Rudnik pri Radomljah odštel nekaj manj kot ... štiri milijone evrov!

Kot poroča spletna stran Necenzurirano, gre za rekorden posel na slovenskem nepremičninskem trgu v lanskem letu. Nihče za hišo (ali vilo, če želite) v letu 2022 ni odštel več kot Aleksander Jereb.

Nepremicnine.net

Jereb je z nakupom "prehitel" tudi znanega nepremičninarja Jožeta Anderliča, ki je za Vilo Ciklama na Bledu plačal dva milijona evrov, in košarkarskega zvezdnika Luko Dončića. Član Dallasa je za nepremičnino v Zadobrovi v Ljubljani odštel 1,9 milijona evrov.

Njegove so prodajalne na mejnih prehodih

Aleksander Jereb, ki se sila nerad pojavlja v javnosti, je v poslovnem svetu znan predvsem kot lastnik družbe Kompas Shop.

Nepremicnine.net

Kompas Shop - znan je po prodajalnah na mejnih prehodih - je v letih 2020 in 2021 po podatkih spletne strani Necenzurirano od od ministrstev za gospodarstvo, delo in finance skupaj prejel več kot 2,5 milijona evrov nepovratnih sredstev, subvencij ali drugih ugodnosti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.