J. B. | 7. 3. 2023, 14:27

Košarkarski zvezdnik Luka Dončić kupil vilo za 1,9 milijona evrov, in to v Ljubljani! (poglejte, kje)

Profimedia

Čeprav živi v Združenih državah Amerike, član Dallasa svoje iz leta v leto bolj bajno premoženje zapravlja tudi v rodni Sloveniji.

Da si lahko Luka Dončić privošči vse, kar mu poželi srce, ni daleč od resnice. S košarko je že zdaj, pa je star komaj 24 let, zaslužil bogastvo. Košarkarski zvezdnik se je lani znašel na lestvici stotih najbogatejših Slovencev, Finance so ocenile, da ima trenutno pod palcem 49,8 milijona evrov.

Profimedia

Njegovo premoženje je iz leta v leto večje, že zdaj pa velja ugotovitev: ko bo končal kariero profesionalnega športnika, bo imel na bančnem računu toliko, da mu ne bo nikdar več treba skrbeti za preživetje.

Že druga hiša v manj kot letu dni

Čeprav se član Dallasa trenutno mudi v Združenih državah Amerike, denar zapravlja tudi v rodni domovini. Revija Reporter je tako razkrila, da je Luka Dončić postal novi lastnik hiše oziroma vile v Ljubljani, natančneje v naselju Zadobrova. Zanjo je odštel kar 1,9 milijona evrov! Že pred tem, in sicer lani poleti, je pri igrišču za golf Smlednik kupil vilo za 1,84 milijona evrov.

Dončić je 17 let staro hišo v Zadobrovi kupil že pred meseci, toda v zemljiško knjigo je bil kot lastnik vpisan pred 14 dnevi. 

Hiša, za katero je plačal skoraj dva milijona evrov, ima 367 kvadratnih metrov neto tlorisne površine v treh etažah. Parcela, na kateri stoji, medtem meri zajetnih 798 kvadratnih metrov.

Profimedia

Hiša naj bi imela tako visoko vrednost tudi oziroma predvsem zato, ker je skupaj z njo kupil tudi dve sosednji parceli, ki skupaj merita skoraj devet tisoč kvadratnih metrov. Parceli imata v tem trenutku status kmetijskega zemljišča, če bi se to nekoč v prihodnje spremenilo, pa bi Dončić lahko zemljišče izkoristil tudi za pozidavo.

Prodala sta mu jo Kitajca

Kot še piše Reporter, je Dončiću hišo prodalo podjetje Kitajska družba za investiranje, d. o. o., ki sta ga pred 10 leti ustanovila kitajska državljana Li Gang in Li Zhi. Omenjeno podjetje je leta 2016 za hišo, ki je zdaj v Dončićevi lasti, plačalo 1,1 milijona evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord