A. B. | 28. 8. 2022, 14:14

FOTO: Zgodba policistke Tamare, ki je s srčno gesto rešila življenje obnemoglega psa

Facebook/Policijska uprava Ljubljana/footmontaža

Njeno dejanje je iz turobnosti prebudilo psa, ki mu njegov lastnik več ni bil zmožen nuditi varnega zavetja. Kako se je razpletla njegova sicer žalostna usoda?

Policijska uprava Ljubljana je na Facebooku delila zgodbo srčne policistke Tamare, ki je zavedno spremenila in polepšala življenje zapuščenega psa. Pojasnili so, da je opravljala naloge varovanja državne meje v obmejnih, redno nasljenih basicah na omočju Policijske postaje Ribnica, ko je naletela nanj. 

Na soncu privezan pes na izjemno vroč dan

Letošnje poletje je postreglo z več vročinskimi vali, ki niso neugodno vplivali le na ljudi, temveč tudi na živali. Policistka Tamara je pred eno izmed tamkajšnjih hiš opazila psa, ki je bil privezan za pasjo utico, vidno pa mu vročina ni dobro dela. 

"Ker ji je bila situacija nenavadna se je približala in ugotovila, da je pes privezan na kratki verigi, brez hrane in vode," so pojasnili na ljubljanski policijski upravi. 

Poiskala je lastnika in ugotovila, da pomoči ni potreben le obnemogli pes, temveč tudi on, po njihovih besedah naj bi imel zdravstvene težave. Takoj je priskočila na pomoč in s socialno službo so zagotovili, da je bilo za lastnika posrkrbljeno. 

Psičku ni hotela obrniti hrbta

Čeprav so za lastnika s pomočjo službe za socialne zadeve poskrbeli pa psičku ni hotela obrniti hrbta. 

"Sama pa je prevzela skrb za psa, saj v tistem trenutku ni bilo druge ustrezne možnosti. Nahranila ga je, ter mu zagotovila senco in vodo," so opisali dogodke, a ker lastnik ni bil pri moči ustrezno posrkbeti za psa, se je z njegovim soglasjem in s pomočjo kolega vojaka Petra odločila, da mu poiščeta novega lastnika. 

Ljubeč nov dom!  

"Tamara je tako naslednjih nekaj dni kužku nosila hrano, Peter pa mu je v teh dneh poiskal novo lastnico Valentino, ki mu je zagotovila veterinarsko oskrbo in življenje na velikem posestvu skupaj v veliko človeške in živalske družbe," so še zapisali na policijski upravi in ob objavo priložili ganljive fotografije psička Ara v objemu nove družine. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord