J. B. | 9. 11. 2022, 11:56

Franc Kangler želi podporo mladih: poglejte, kaj jim je obljubil v bitki za župana Maribora (VIDEO)

Borut Živulovič/Bobo/Profimedia/fotomontaža

Nekdanji prvi mož drugega največjega slovenskega mesta se želi vrniti tja, kjer je že bil, na poti do zastavljenega cilja pa upa tudi na izdatno podporo najmlajših volivcev.

Po dolgih desetih letih se želi Franc Kangler vrniti na položaj župana drugega največjega mesta v Sloveniji. Leta 1965 rojeni politik se bo na prihajajočih lokalnih volitvah potegoval za svoj tretji mandat za župana Maribora.

Prvič je bil na položaj izvoljen leta 2004, uspešno je kandidiral tudi štiri leta kasneje.

V Mariboru bodo volivci izbirali kar med 15 kandidati, poleg Kanglerja bodo glasove nabirali tudi Igor Jurišič, Vojko Flis, Vladimir Šega, Miha Recek, Matic Matjašič, Dejan Kaloh, Josip Rotar, Aleksander Kamenik, Lidija Divjak Mirnik, Boštjan Klun, Franc Jesenek, Nina Beykol, Bernard Memon in aktualni župan Saša Arsenovič.

Kdo bo zbral največ glasov, bomo seveda šele videli, se je pa Kangler odločil za zanimivo predvolilno potezo. Svojo pozornost je usmeril v mlade Mariborčane in Mariborčanke, nagovoril jih je z obljubo, da bodo lahko, če bo izvoljen za župana, v štajerski prestolnici vsak prvi petek v mesecu uživali v povsem brezplačnem koncertu.

Žal mu je, ker je trg prazen

"Če dobim mandat župana, bo vsaki prvi petek v mesecu brezplačen koncert na trgu Leona Štuklja. Samo za mlade. Vsaki prvi petek v mesecu. In to bodo fiksni petki! Meni je žal, da je trg Leona Štuklja prazen, da se nič ne dogaja," je v promocijskem videoposnetku poudaril Franc Kangler, nato pa na vprašanje, ali misli resno, odločno dodal: "To se bo zgodilo!" Kako zelo se bo Kanglerju obrestovala njegova tokratna poteza, bo znano že v kratkem, lokalne volitve bodo na sporedu 20. novembra.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ