R. K. | 17. 11. 2022, 10:10

Funkcionar slovenske občine pijan trčil v invalida, ga pustil nezavestnega ležati na cesti in pobegnil

Borut Živulovič/Bobo

Dogodek je videl eden ob občanov, ki je poklical pomoč. Na lov za povzročiteljem nesreče so se nemudoma podali policisti.

Pred nedeljskimi volitvami, na katerih bomo v slovenskih občinah izbirali nove župane in predstavnike v občinskem svetu, je v eni od občin zavrelo. Razvedelo se je, da je eden od aktualnih občinskih svetnikov, ki se na volitvah poteguje za še en mandat, pijan povozil invalida in s kraja nesreče pobegnil

Nesrečo je v soboto okoli 16.30 popoldan povzročil občinski svetnik v Mokronogu Borut Knez, vsemu skupaj pa je bil priča eden od domačinov, ki je žrtvi nesreče takoj pomagal. Kot je povedal, je voznik trčil v pešca in ga nekaj metrov celo peljal na pokrovu motorja, preden je moški padel na cesto in tam obležal nezavesten. Voznik je po trku odpeljal, zato so nemudoma sprožili policijsko akcijo iskanja pobeglega voznika, v katero je bilo vključenih več policistov, poroča Delo.

Zbil ga je kljub odsevnemu brezrokavniku

Izsledili so ga na podlagi informacij očividcev in njegov avtomobil okoli 18. ure našli v okolici Trebnjega. Vozilo je bilo v prednjem desnem delu poškodovano. Izsledili so tudi 32-letnika, ki je avtomobil vozil, in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Pokazal je 0,82 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so vozniku avtomobil zasegli, proti njemu pa bodo po zaključeni preiskavi vložili kazensko ovadbo.

Bobo

Knez je v 66-letnega pešca trčil, ko je ta ob desnem robu vozišča hodil iz Mokronoga proti Trebnjemu. Premikal se je s pomočjo bergel, da bi bil na cesti bolj viden, pa je uporabljal odsevni brezrokavnik. Knez je avtomobil vozil v isti smeri, po trčenju pa je odpeljal, ne da bi ponesrečencu nudil prvo pomoč, pišejo pri Delu, kjer so vstopili tudi v stik z županom občine Mokronog - Trebelno Antonom Mavrom. Ta je dogodek najostreje obsodil. Dejal je, da gre za nesprejemljivo početje.

Nekaj besed jim je namenil tudi povzročitelj nesreče, ki je dogodek obžaloval: "Res mi je močno žal za nesrečo, ki se je zgodila, a zgodilo se je v trenutku. Poškodovanemu se opravičujem in upam, da bo čim prej okreval," je povedal.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord