Uredništvo | 21. 2. 2024, 12:00

Vas zanima, kako je videti garsonjera v najslavnejši stolpnici v Šiški? Ni to, kar bi pričakovali ...

Facebook/Mreža&partnerji

Pa cena za najem pičlih 30 kvadratov? "Le" 799 evrov s stroški.

Decembra lani smo poročali, da je nepremičninski projekt Spektra v Šiški, gradnja dveh zlatorumenih stolpnic, ki sta dobili ime Celovška dvojčka, zaključen in da se bodo kupci v svoje nove domove lahko vselili med decembrom in marcem.

Na nepremičninskih portalih in skupinah na družbenih omrežjih, namenjenih oddajanju in prodaji nepremičnin, so se tako že začeli pojavljati tudi prvi oglasi za najem stanovanj v Spektri.

Eden od njih, ki oglašuje "ekskluzivno priložnost za najem popolnoma novo opremljenega stanovanja - poslovni apartma - v stolpnici Spektra v Šiški", je te dni razburil člane Facebook skupine Nepremičnine od ust do ust.

Agencija Mreža&partnerji oddaja 30 kvadratnih metrov veliko garsonjero v prvem nadstropju Spektre s 5 m2 veliko kletjo, možnostjo najema parkirnega mesta in souporabo fitnesa in terase za vse stanovalce.

Morda vas zanima tudi:

Stanovanje, ki je zelo sončno in svetlo, se po njihovih besedah med drugim lahko pohvali s talnim gretjem, klimatsko napravo, protivlomnimi vrati in pametnimi instalacijami. Za mesečni najem pa želijo 799 evrov, stroški se obračunavajo posebej. 

Oglas za stanovanje je bil objavljen v skupini Nepremičnine od ust do ust.

Oglas za stanovanje je bil objavljen v skupini Nepremičnine od ust do ust.

Facebook/Mreža&partnerji

"Konsenz o nategovanju"

Za razliko od klasičnih agencijskih oglasov, ki običajno vsebujejo filtrirane in olepšane fotografije, so fotografije garsonjere, ki se oddaja, v tem oglasu precej realne. Zato je tudi hitro razvidno, da je cena za stanovanje, ki je, kot so opazili člani skupine, videti kot "renoviran hodnik", občutno previsoka, ne glede na to, da se nahaja v tako opevani novogradnji.

"Bolj nefunkcionalne razporeditve že dolgo nisem videla, da o nametani opremi, 'balkonu' in razgledu ne izgubljam besed," je zapisala ena od uporabnic. "Čestitke bodočemu najemodajalcu in najemniku za dosežen konsenz o nategovanju!"

Za "malo boljši hodnik" bi morali odšteti 799 evrov mesečno, stroški se obračunavajo posebej.

Za "malo boljši hodnik" bi morali odšteti 799 evrov mesečno, stroški se obračunavajo posebej.

Facebook/Mreža&partnerji

Precej članov skupine, ki spremljajo dogajanje na področju nepremičnin pri nas, pa je tudi prepričanih, da je cena več kot 800 evrov za garsonjero v Ljubljani, ki obenem ni nadstandardna, čeprav se želi oglaševati kot taka, novo dno.

Pojavile so se tudi primerjave s precej cenejšimi in večjimi stanovanji na Dunaju, kjer so plače prebivalcev v povprečju izrazito višje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol