A. B. | 27. 10. 2022, 21:18

(FOTO) Gasilci so si oddahnili: "črn steber dima" v Ljubljani pod kontrolo

Aleksandra Saša Prelesnik/fotomontaža

V intervenciji so sodelovali gasilci Gasilske brigade Ljubljana iz sedmih prostovoljnih društev, skupaj 91 gasilcev in 24 vozil.

V večernih urah, okoli 18. ure, je v Šentvidu pri Ljubljani močno zagorelo. Gost dim se je valil po določenih območjih prestolnice, kasneje pa je predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana pojasnila, da je gorel skladiščni objekt. Po prvih informacijah policije v gorečem skladišču ni bilo ljudi.

Aleksandra Saša Prelesnik

Spomnimo, da se nam je v uredništvo oglasila očividka, mimo katere se je nekaj po 18. uri pri skladišču na Plemljevi ulici v Vižmarjah, vsulo šest gasilskih avtomobilov. 

Požar je že pogašen, čeprav je po navedbah Roberta Okorna iz Gasilske brigade Ljubljana, bil ta ob prihodu "polno razvit". 

Zagorelo je v prostoru s stroji in opremo

Površina v velikosti do 300 kvadratnih metrov je močno zagorela. "Ko smo prišli na kraj dogodka, smo ugotovili, da je šlo za polno razvit požar. Viden je bil tudi črn steber dima," je povedal Okorn in dodal, da so takoj sprejeli ukrepe za varovanje sosednjih objektov in s preseko omogočili, da se požar ni širil na sosednja skladišča. "V skladišču, ki je zagorelo, so bili stroji in oprema," je za N1 povedal Okorn. 

Aleksandra Saša Prelesnik

V intervenciji so sodelovali gasilci Gasilske brigade Ljubljana in sedmih prostovoljnih društev, skupaj torej 91 gasilcev in 24 vozil, na srečo v prostorih ljudi ni bilo. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord