6. 4. 2024, 13:49 | Vir: STA

V Gibanju Svoboda predstavili kandidate za evropske poslance: na njej več znanih imen in celo obrambni minister

Žiga Živulovič jr./Bobo/Profimedia/fotomontaža

Razkrili so tudi kandidata za evropskega komisarja, predlagajo nekdanjega predsednika računskega sodišča.

Gibanje Svoboda je na festivalu stranke predstavilo kandidate za evropske volitve. Med njimi so direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, ki naj bi se mu obetalo tudi prvo mesto na listi, evropska poslanka Irena Joveva, obrambni minister Marjan Šarec in državni sekretar v kabinetu premierja Vojko Volk.

Borut Živulovič/Bobo

Na današnjem dogodku stranke ob Zbiljskem jezeru, ki se ga udeležuje nekaj več kot 1000 članov in simpatizerjev največje vladne stranke Gibanje Svoboda, so se predstavili kandidati, na katere bo stranka premierja Roberta Goloba stavila na junijskih volitvah poslancev v Evropski parlament.

Vrstnega reda kandidatov na listi v Svobodi še niso razkrili. Kandidatno listo morajo potrditi še organi stranke.

Na listi kandidati, ki so se že omenjali

Jasno pa je, da bo bodo mesta na njej zasedli kandidati, ki so se v zadnjih tednih že omenjali v javnosti. Na listi bodo ob že omenjenima direktorju postojnske porodnišnice Merlu in evropski poslanki Jovevi še poslanci Svobode Janja Sluga, Tamara Vonta in Uroš Brežan, predsednik strankinega podmladka Matej Grah, minister za obrambo Šarec ter državna sekretarja v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk in Maša Kociper.

Borut Živulovič/Bobo

V stranki Gibanja Svoboda so razkrili tudi svojega kandidata za evropskega komisarja. To je nekdanji predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel.