22. 9. 2022, 07:34 | Vir: STA

Gladina slovenskega jezera bo nenadoma upadla (poznamo razlog)

Facebook/Ptujsko jezero
Gladina slovenskega jezera bo nenadoma upadla (poznamo razlog) (foto: Facebook/Ptujsko jezero)

Obiskovalce štajerske turistične točke bo morda presenetilo dogajanje, ki ga niso pričakovali. A pristojni pojasnjujejo, da bo kmalu spet vse kot običajno. 

Dravske elektrarne Maribor (DEM) bodo na območju akumulacijskega bazena hidroelektrarne Formin oziroma Ptujskega jezera do predvidoma 30. septembra izvajale sanacijo naklonskih površin asfaltne obloge. V času del bodo zato vodostaj akumulacijskega bazena znižali za dobra dva metra, so sporočili iz družbe.

Kot so pojasnili, s tem nadaljujejo obnovo nekaterih poškodovanih delov obloge, kar je posledica več kot 40-letnega izrazitega delovanja vetrov, ki pospešujejo poškodovanost oblog. Letos bodo obnavljali obloge na desni "šturmovski" strani akumulacijskega bazena v dolžini približno 120 metrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boris Zmazek (@bzmazek)

Praznjenje bo potekalo do deset centimetrov na uro. Delati bodo začeli v soboto in bodo predvidoma končali 29. septembra, takoj po končani sanaciji pa bodo začeli ponovno polniti bazen - prav tako s hitrostjo do deset centimetrov na uro - do običajne višine.
 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.