27. 6. 2022, 11:19

Govorice potrjene: na službeni poti Goloba spremljajo tudi družinski člani, kdo bo plačal stroške?

Bobo/fotomontaža

Po aferi Aleksandre Pivec in sporni nočitvi njenih otrok v izolskem hotelu javnost zdaj razburja novica, da je tudi premier na srečanje z najvišjimi predstavniki Evropske unije odpotoval z otroki.

Predsednik vlade Robert Golob se je te dni mudil v Bruslju, že v torek pa se udeležuje vrha zveze Nato v Madridu, na katerem bodo med drugim govorili o odzivanju na rusko agresijo na Ukrajino.

Medtem so se v javnosti pojavile govorice, da je Golob na službeno pot v Bruselj odpotoval z otroki. Kot je znano, ima slovenski premier tri otroke, ni pa znano, ali ga spremljajo vsi trije.

Urad vlade za komuniciranje odgovarja prek Twitterja

Na pozive Siol.net po odgovorih, kako so potovali ter kdo bo pokrival stroške nastanitve, ogovora (še?) niso prejeli. Se je pa na Twitterju oglasil Urad vlade za komuniciranje (UKOM), ki je zadolžen za transparentno komuniciranje o delu Vlade RS.

V pojasnilu je zapisal sledeče: "Odgovarjamo na vprašanje glede otrok, ki so spremljali predsednika vlade v Bruselj: Funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja. Zaradi številnih poti v tujino bo predsednik vlade občasno na pot vzel tudi družinske člane," so sporočili.

Ob tem so tudi dopisali, da se vsi stroški, od nastanitve do letalskih vozovnic, vodijo ločeno in jih predsednik vlade poravnava sam.

Pojasnjuje tudi novi v. d. direktorja Ukoma

Kot je znano, je z odhodom Uroša Urbanije položaj v. d. direktorja vladnega urada za komuniciranje nedavno prevzel Dragan Barbutovski. ki je predhodno vodil British Council v Sloveniji.

Bobo

Naknadno je na Twitterju tudi sam odgovarjal na vprašanja uporabnikov družbenega omrežja. Navedel je primer novozelandske predsednice vlade, ki se je septembra leta 2018 zasedanja Generalne skupščine OZN udeležila s trimesečno hčerko.

Golob in pogovori v Bruslju 

Robert Golob je na prvem spoznavnem srečanju s predsednico evropske komisije Ursulo von der Leyen v Bruslju podprl podelitev statusa kandidatke za članstvo EU Ukrajini.

Sledil je tudi virtualni pogovor z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, v katerem mu je slovenski premier zagotovil, da četudi se je pri nas spremenila vlada, se odnos Slovenije do Ukrajine ni spremenil. Zdaj ga čaka še vrh Nata v Madridu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord