27. 6. 2022, 19:05 | Vir: STA

Golob pojasnjuje: stroške družinskih članov poravnam sam

Bobo

Premier se je odzval na vprašanja o pokrivanju stroškov za družinske člane, ki so ga spremljali na službeni poti.

Golob je v izjavi za medije dejal, da bo na službenih poteh družina še naprej ob njem, da pa mu je popolnoma jasno, da mora stroške zanjo poravnati sam, s čimer nima nobenega problema.

"Funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja. Zaradi številnih poti v tujino bo predsednik vlade občasno na pot vzel tudi družinske člane," je vlada zapisala na Twitterju že čez vikend, ko so se pojavila prva poročila o tem.

Ob tem so pojasnili tudi, da se "vsi stroški, od nastanitve do letalskih vozovnic, vodijo ločeno in jih predsednik vlade poravnava sam".

Premier naj bi v Bruselj potoval z redno letalsko linijo.

Premier naj bi v Bruselj potoval z redno letalsko linijo.

Bobo

"O zasebnem življenju človek odloča sam"

Po današnjem srečanju s predstavniki nevladnih organizacij je premier dejal, da se mu "zdi popolnoma normalno, in to ni normalno samo v Sloveniji, ampak v celem svetu, da se o zasebnem življenju odloča človek sam".

Pojasnil je, da je naredil ob odločitvi za vstop v politiko zelo jasno razmejitev med zasebnim in službenim življenjem.

Ob tem pa je dodal, da mu je "popolnoma jasno", da mora stroške poravnati sam in da ne bo imel težav s finančno platjo pokrivanja stroškov.

Dodal je še, da je počel enako tudi kot predsednik uprave Gen-I.

"Še huje, takrat sem si svoj urnik tako prilagodil, da nisem šel nikamor, poudarjam, nikamor brez družine, ker sem bil jaz gospodar svojega urnika." Ob tem pa je dodal, da se mora zdaj prilagajati urniku in de se tudi družina prilagaja njegovemu urniku, in to je vsa razlika.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.