30. 6. 2022, 18:45

Golob le razkril bruseljske račune: v KATEREM hotelu so prespali družinski člani in koliko je plačal?

Bobo/Profimedia/fotomontaža

Predsednik vlade je na vrh EU odpeljal tudi svoje otroke, ob čemer so se pojavila ugibanja, ali so morda njihovi stroški padli na breme davkoplačevalcev. Ukom je zdaj posredoval več podatkov!

Že čez vikend so se v javnosti pojavile govorice, da je Golob na službeno pot v Bruselj odpotoval z otroki. Kot je znano, ima slovenski premier tri otroke, sprva pa ni bilo znano, ali so ga spremljali vsi trije.

V uradnem pojasnilu na Twitterju v začetku tedna je nato vladni urad za komuniciranje (UKOM) govorice potrdil in zapisal: 

"Odgovarjamo na vprašanje glede otrok, ki so spremljali predsednika vlade v Bruselj: Funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja. Zaradi številnih poti v tujino bo predsednik vlade občasno na pot vzel tudi družinske člane."

Ob tem so tudi dopisali, da se vsi stroški, od nastanitve do letalskih vozovnic, vodijo ločeno in jih predsednik vlade poravnava sam.

Novi direktor Ukoma Dragan Barbutovski.

Novi direktor Ukoma Dragan Barbutovski.

Bobo

Ukom o podrobnostih stroškov potovanja

A javnost kljub zapisu UKOM-a o tem, kdo je nosil stroške, ni bila popolnoma pomirjena.

V medijih je zaokrožila informacija o novi objavi UKOMA-a o potovanju predsednika vlade, tokrat na njihovi uradni spletni strani. Trditvam o tem, da je premier sam poravnal stroške svojih otrok, sta bili pripeti tudi dve kopiji oziroma potrdili - domnevni račun za let in za nočitve v bruseljskem hotelu.

Profimedia

Kaj lahko vidimo?

Za stroške letalskih vozovnic za mlajšega sina in polnoletno hči, kot so zdaj navedli, je Golob odštel 1690,39 evra.  Za stroške njunih skupno treh nočitev v hotelu, kot kažejo računi, ki jih je Urad vlade za komuniciranje objavil na svoji spletni strani, pa 1643,72 evra.

Ob tem iz Ukoma pojasnjujejo, da premierjeva otroka nista bila del uradnega programa"Kot že navedeno, je stroške za njiju poravnal predsednik sam," so ponovno zapisali.

Dodali so, da je predsednik vlade letalske vozovnice za sina in hčer plačal z nakazilom na račun, hotelske stroške pa je poravnal s svojo plačilno kartico na recepciji hotela.

Urejanje letalskih vozovnic - je po potrdilih sodeč - potekalo prek agencije Promo potovanja d.o.o.

Ukom

Razen tega, da piše. da gre za vozovnici na priimka Golob ter ceni posameznih vozovnic, z računa ni razvidno prav veliko. Za eno vozovnico je navedena cena 753, 63 evra, medtem ko je druga 656, 76 evra.

Predloženo nista dejanski vozovnici, kar pomeni, da o vsebini vozovnic ni možno izvedeti prav veliko. Denimo letalske družbe, s katero naj bi leteli, v katerem razredu, ali je to cena enosmernega ali povratnega potovanja itd. Iz Ljubljane v Bruselj sicer letita Wizz Air in Brussels Airlines, oba se uvrščata med nizkocenovne letalske prevoznike. Tudi ne izvemo, ali je šlo za let s postankom ali direktni let.

Petzvezdični bruseljski hotel

Medtem je zanimivo videti, da so prespali v znamenitem Hotelu Amigo, ki ima pet zvezdic. Iz računa je poleg treh nočitev razvidna cena nočitve, ki je 466 evrov.

Po podatkih z Booking.com, se cena v tem hotelu običajno giblje med 400 in 500 evrov na osebo..

Ukom

Na računu je viden tudi strošek pozne odjave, tega so jim zaračunali kar 233 evrov.

Profimedia

Golob je pred dnevni v izjavi za medije poudaril, da bo na službenih poteh družina še naprej ob njem, "da pa mu je popolnoma jasno, da mora stroške zanjo poravnati sam".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.