J. Z. | 12. 9. 2022, 20:13

Robert Golob z zapisom v žalno knjigo za pokojno britansko kraljico poskrbel za nekaj dvignjenih obrvi

Twitter/vlada

Politični vrh se spominja pokojne Elizabete II., svoje spomine pa objavljajo tudi javno. A nekatere je zmotil osebni pečat, ki ga je s svojim sporočilom pustil predsednik vlade. 

Predsednik vlade Robert Golob se je z vpisom v žalno knjigo poklonil spominu na pokojno britansko kraljico Elizabeto II. Izrazil je iskreno sožalje britanski predsednici vlade Liz Truss, kraljevi družini ter britanskemu narodu in prebivalcem držav Commonwealtha.

Premier je v žalno knjigo, odprto v spomin na britansko kraljico, zapisal: "Njenemu veličanstvu z vsem srcem. Spoštovanje." A nekaj uporabnikov družbenega omrežja je zmotilo, da je besedo respect v angleščini napisal z velikimi tiskanimi črkami, kar po njihovem mnenju ni pravilno ali spoštljivo. "O boh," je zapis komentiral eden uporabnikov Twitterja. 

Golob je dodal, da se je kraljičina predanost služenju skupnosti odrazila v izjemnem vladanju in prispevala k njeni dediščini kot eni največjih sodobnih političnih osebnosti. Kot voditeljica države je dosledno krepila čut za skupnost, človečnost in sočutje. "Bila je velika prijateljica Slovenije in bo vedno ostala globoko v naših srcih," je dodal. 

Janša preveč hitel z izrazi sožalja?

Manjša napaka se je pripetila tudi predsedniku SDS Janezu Janši, ki je v prvem tvitu ob izreku sožalja najprej zapisal v angleščini: "RIP, in peace'', kar v prevodu pomeni ''Počivaj v miru, v miru". Podvojil je besedo v miru, ki se že skriva za inicialkami RIP (rest in peace). Nekateri uporabniki so se temu posmehovali, a je nekdanji premier hitro opazil napako, svoj tvit izbrisal in znova spisal sožalje.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec