9. 9. 2022, 12:55

Janez Janša na neposrečen način izrekel sožalje ob smrti kraljice: so krivi prehitri prsti?

Bobo/Twitter/fotomontaža

Britanski kraljici so se poklonili številni Slovenci. Največ pozornosti je na Twitterju pritegnil zapis nekdanjega predsednika vlade, ki se mu je nekoliko ponesrečil.

Britanska kraljica je v času svojega vladanja Slovenijo obiskala le enkrat, a naši voditelji so imeli priložnost, da so jo ob različnih priložnostih spoznali in srečanje obeležili tudi v fotografiji. Med njimi je bil tudi prvak SDS Janez Janša. Ta je ob kraljičini smrti na Twitterju delil fotoutrinke z njunih srečanj in kraljevi družini ter prijateljem iz Commonwealtha izrekel sožalje ... Ob tem je zapisal:

"Počivajte v miru, v miru, vaše visočanstvo. Moje sožalje kraljevi družini, našim prijateljem iz Commonwealtha in ljubljenim osebam kraljice Elizabete II. Uradni sprejemi pri kraljici so bili nepozabni," je zapisal Janša, a njegov tvit je naletel na burne odzive.

Številni so se mu posmehovali, saj je najprej zapisal v angleščini: "RIP, in peace'', kar v prevodu pomeni ''Počivaj v miru, v miru." Podvojil je besedo v miru, ki se že skriva za inicialkami RIP (rest in peace).

Kasneje je, kot kaže, opazil svojo napako, ali pa ga je nekdo opozoril nanjo, saj je tvit hitro zbrisal in na novo spisal sožalje.

 96-letna britanska monarhinja, ki je zaznamovala zadnje stoletje v Veliki Britaniji in ji vladala 70 let. Elizabeta II., se je poslovila v 97. letu starosti. Umrla je v krogu družine, v škotskem dvorcu Balmoral. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord